NavMenu

Cetinje raskida ugovor sa kanadsko-crnogorskim konzorcijumom za proizvodnju industrijske konoplje

Izvor: Mina Utorak, 18.05.2021. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)
Prijestonica Cetinje raskinuće ugovor o zakupu imovine nekadašnjeg Oboda sa konzorcijumom koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation i crnogorske firme Montenegro Bio Science i Ramel.

Konzorcijum je na 30 godina zakupio imovinu cetinjske fabrike kako bi se bavio proizvodnjom industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz njenog cvijeta, navodi se u izvještaju Кomisije za praćenje realizacije ugovora o zakupu, koji bi trebalo da razmatra Skupština opštine, piše Dan.

Članovi konzorcijuma su na sastancima obavijestili predstavnike Prijestonice Cetinje da imaju problema sa realizacijom projekta.

- Na sastanku 4. februara ugovorne strane su zajednički konstatovale da je Prijestonica kao zakupodavac ispunila sve ugovorom definisane obaveze i pokazala razumijevanje za probleme sa kojima se susreo konzorcijum, a koji se odnose na djelimično promijenjene okolnosti, imajući u vidu finansijsku krizu izazvanu pandemijom, kao i međusobne probleme koji su nastali unutar samog konzorcijuma, sve u cilju konačnog početka realizacije investicije - navodi se u izvještaju.


Na sastanku je dogovoreno da se još jednom, u cilju početka investicije, pruži šansa konzorcijumu da nađe rješenje i izađe sa konkretnim predlogom.

Nakon sastanka, članovi konzorcijuma su obavijestili Prijestonicu da nije došlo do neophodnih dogovora i da nijesu riješili problem organizacije. Takođe, nijesu riješili ni način finansiranja i saopštili su da ne postoji mogućnost realizacije projekta.

Zaključak svega je da treba da se raskine ugovor o zakupu.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.