NavMenu

Besplatan ulaz u Muzej novca do kraja godine

Izvor: eKapija Utorak, 18.05.2021. 09:43
Komentari
Podeli
(Foto: Marta_Iaremko/shutterstock.com)
Ulaz u Muzej novca Centralne banke (CBCG) će od danas do kraja godine biti besplatan za sve posjetioce.

Iz CBCG su kazali da će ulaz biti besplatan povodom jubileja - 20 godina rada vrhovne monetarne institucije, koji se obilježava tokom ove godine.

- CBCG je kao društveno odgovorna institucija odlučila da povodom svog jubileja, a imajući u vidu i pandemiju koronavirusa, od Međunarodnog dana muzeja besplatno otvori vrata Muzeja novca za sve koji žele da se upoznaju sa istorijom novca na tlu današnje Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Muzej novca je otvoren 2012. godine kao muzej u sastavu CBCG. Specijalizovan je za sakupljanje i prezentaciju novca i drugog numizmatičkog materijala sa teritorije današnje Crne Gore.

Posjetioci u Muzeju mogu vidjeti dvije stalne postavke – Novac na tlu Crne Gore i Novac kao nakit.

- Muzej novca je savremeno opremljen, pa posjetiocima, osim kroz muzejske postavke, dodatne informacije o istoriji novca na tlu Crne Gore, ali i opštoj crnogorskoj istoriji, pruža i kroz multimedijalne interaktivne aplikacije - dodali su iz CBCG.


Posjetioci po simboličnim cijenama mogu kupiti i suvenire – repliku perpera iskovanu na mašini na kojoj je u Beču prije više od jednog vijeka kovan crnogorski perper, a koja je izložena u Muzeju, kao i foto novčanicu od 50 perpera sa fotografijom posjetioca.

Radno vrijeme Muzeja novca je svim danima od devet do 17 sati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.