NavMenu

Tivat pozvao turističke organizacije i vodiče da šalju predloge u sklopu projekta Sustourismo - U fokusu objedinjeni turizam i održiva mobilnost

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.05.2021. 15:13
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Opština Tivat pozvala je turističke organizacije i turističke vodiče da pošalju predloge turističkih paketa koji će se razvijati i realizovati u okviru projekta Sustourismo, finansiranog od strane Evropske unije kroz Jadransko jonski program INTERREG VB Transnational 2014 -2020.

- Cilj Sustourismo projekta je unapređenje i bolje upravljanje postojećom turističkom ponudom grada i jačanje vansezonske turističke ponude te razvoj turističke infrastrukture. U cilju promocije održivog turizma, početkom godine zajedno sa Turističkom organizacijom Tivta definisano je nekoliko turističkih paketa u kojima su objedinjeni turizam i održiva mobilnost, a namjera je bila uključiti što više zanimljivih lokacija za turiste u Tivtu. U narednom periodu potrebno ih je razvijati, testirati i integrisati u Sustourismo mobilnu aplikaciju. Zato se pozivaju sve zainteresovane turističke agencije i vodiči da pošalju svoje predloge turističkih paketa do petka 21. maja u 9h na email adresu ivona.petrovic@opstinativat.me. Ukoliko su potrebna detaljnija pojašnjenja, upite slati na istu adresu - saopšteno je iz ove opštine.

Kroz implemetaciju projekta Sustourismo teži se povećanju korišćenja tzv. aktivne mobilnosti (pješačenje, biciklizam), javnog prevoza i koncepata mobilnosti sa nižim emisijama ugljen-dioksida kako bi se smanjio negativan uticaj na životnu sredinu uzrokovan sve većom upotrebom privatnih vozila od strane turista koji putuju kroz jadranske zemlje.


U tom kontekstu razvija se koncept turističke ponude koja će zadovoljavati sve potrebe turista u skladu sa "zelenom" mobilnosti kao i mobilnu aplikaciju, čiji je razoj u toku, a biće i testirana u devet gradova zemalja partnera (Albanija, Grčka, Italija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Slovenija) kako bi se korisnicima pružilo najbolje moguće iskustvo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.