NavMenu

Virtuelni samit željeznica jugoistočne Evrope i Ujedinjenog Kraljevstva 18. maja

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.05.2021. 09:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vivvi Smak/shutterstock)Ilustracija
Virtuelni samit željeznica jugoistočne Evrope i Ujedinjenog Kraljevstva biće održan 18. maja u organizaciji Klastera željeznica jugoistočne Evrope (RCSEE) i najvećeg svjetskog željezničkog klastera Rail Alliance iz Ujedinjenog kraljevstva, saopštio je RCSEE.

Na samitu će učestvovati više od 120 kompanija, istraživačkih centara, univerziteta, fakulteta i privrednih institucija iz regiona jugoistočne Evrope i Ujedinjenog kraljevstva, a prijavljivanje još traje.

Glavni sponzori događaja su inženjerske kompanije EMEL Power Ltd and EMICO Ltd koje zajedničkim snagama nastupaju na tržištu Ujedinjenog kraljevstva i regiona jugoistočne Evrope i odličan su primjer kako partnerstvo između ELNOS-a BL i njihovih UK partnera funkcioniše u praksi, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da predstojeći online samit upravo treba da bliže poveže mnoga mala i srednja preduzeća iz Ujedinjenog kraljevstva i regiona jugoistočne Evrope koja pripadaju ili su tijesno povezana sa željezničkom industrijom radi izgradnje partnerskih odnosa u budućnosti.

- U okviru virtuelnog samita biće predstavljena i planirana posjeta Ujedinjenom kraljevstvu od 6. do 10. septembra tokom koje će kompanije iz regiona jugoistočne Evrope imati priliku da posjete najveći UK sajam u oblasti železnice - Railtex u Birmingemu (https://www.uk-railhub.com/2021/en/ ), imaju niz sastanaka sa firmama članicama Rail Alliance, a biće organizovani i susreti u kompanijama koje vode neke od najvećih železničkih infrastrukturnih projekata u Ujedinjenom kraljevstvu, što je opet odlična prilika za regionalne dobavljače željeznica da ostvare nove poslovne kontakte sa potencijalnim naručiocima - stoji u dopisu i dodaje se da su investicije u željeznicu koje se u narednih 15 godina planiraju u Ujedinjenom kraljevstvu među najobimnijima na svijetu.


Ova poslovna posjeta se organizuje kroz direktnu saradnju Klastera željeznica jugoistočne Evrope i Rail Alliance i više detalja o njoj biće objavljeno i na sajtu Klastera www.rcsee.org

Takođe će biti predstavljeni i sadržaji trećeg po redu regionalnog sajma saobraćajnih tehnologija South East Europe Mobility 2021 koji će se održati od 15. do 16. septembra u Beogradu i na kome se očekuje dolazak zainteresovanih kompanija iz Ujedinjenog kraljevstva i njihovo umrežavanje sa regionalnim kompanijama izlagačima sajma. Više detalja o tome na sajtu www.see-mobility.com

Samit zajednički organizuju Klaster željeznica jugoistočne Evrope i Rail Alliance uz podršku Odjeljenja za međunarodnu trgovinu Ujedinjenog Kraljevstva, Britansko-Srpske privredne komore, Mreže za željeznička istraživanja i inovacije Jugoistočne Evrope (SEERRIN) i Univerziteta u Birmingemu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.