NavMenu

Dogovoreno intenziviranje saradnje asocijacija menadžera Crne Gore i Srbije

Izvor: Mina Nedjelja, 16.05.2021. 13:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / bertholdbrodersen)Ilustracija
Saradnju crnogorske i srpske asocijacije menadžera neophodno je intenzivirati, posebno na planu unapređenja aktivnosti koje snaže i povezuju njihove menadžere i kompanije, ocijenili su predsjednici dvije organizacije.

Predsjednik Asocijacije menadžera (AMM), Budimir Raičković danas se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srpske asocijacije menadžera (SAM), Dragoljubom Damljanovićem i izvršnom direktoricom SAM-a, Jelenom Bulatović.

Oni su razmotrili potrebu intenziviranja regionalne inicijative iskazane kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope (AMSEE), u kojoj pored srpske i crnogorske asocijacije participiraju i kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

- Obostrano je konstatovano da unapređenje ljudskih resursa, menadžerskih znanja i vještina, kao i aktivna participacija u procesu digitalne transformacije predstavljaju neke od identičnih prioriteta obije organizacije, te da se na tim ali i drugim poljima razmotre mogućnosti realizacije zajedničkih projekata - navodi se u saopštenju.


Razmotrena je mogućnost da se u narednom periodu organizuje zajednička sjednica upravnih odbora SAM-a i AMM-a, uz konstataciju da postojeći Sporazum o saradnji predstavlja kvalitetan okvir za zajedničko djelovanje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.