NavMenu

Moguće odlaganje fiskalizacije za advokate do januara 2022.

Izvor: eKapija Srijeda, 12.05.2021. 15:14
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Iz Advokatske komore CG danas su informisali javnost o održanom sastanku sa predstavnicima Ministarstva finansija i socijalnog staranja Crne Gore i Uprave javnih prihoda i carina, a u vezi primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

- U vrlo konstruktivnoj atmosferi dijaloga, iznijeti su stavovi u odnosu na primjenu Zakona na advokatsku djelatnost, te uvažavajući iznijete razloge, zauzet je stav da će se primjena Zakona odložiti najverovatnije na period od 6 mjeseci, odnosno do 1. januara 2022, imajući u vidu specifičnosti advokatske djelatnosti, te razloge zbog kojih advokati smatraju da bi trebali biti izuzeti iz procesa fiskalizacije. Pregovori će biti nastavljeni u ponedjeljak, 17. maja sa ciljem da se dođe do najboljeg mogućeg rješenja za našu profesiju - naveli su u AK CG.

U ime Ministarstva finansija sastanku su su prisustvovali Janko Odović državni sekretar Ministarstva, sa saradnicama, kao i Aleksandar Damjanović, direktor Uprave javnih prihoda i carina, dok su Advokatsku komoru Crne Gore su predstavljali Zdravko N. Begović predsjednik, Dražen Medojević, član Upravnog odbora i Andrej Raspospović, advokat iz Podgorice.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.