NavMenu

Na Cetinju niče zgrada za zaposlene u kulturi - Prvi stanari očekuju se krajem godine, investicija vrijedna 2,5 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 12.05.2021. 10:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By serato / shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na zgradi Sindikata kulture na Donjem polju izvode se planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni do kraja godine kada će biti uručeni i prvi ključevi stanarima, saopšteno je tokom susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i predsjednika Sindikata kulture Željka Kalezića koji su obišli radove na tom objektu.

- Obišli smo gradilište i uvjerili se da gradnja teče predviđenom dinamikom. Osim ovih radova, koji se realizuju prema planu koji je definisan projektom, važno je pomenuti i ulicu Nova 4 na koju izlazi zgrada Sindikata kulture, a čije asfaltiranje je danas počelo - rekao je gradonačelnik Kašćelan.

Prema njegovim riječima, spajanjem ulice Nova 4 sa Belvederskom ulicom otvaraju se i nove mogućnosti za građane Donjeg polja.

- Lokalna uprava potrudiće se da određivanjem novih pozicija za gradnju u Donjem polju pomogne svima kojima je neophodno. Želimo, kao što smo obećali, da sagradimo novo naselje sa svim pripadajućim sadržajima, da imamo novu gradsku priču, kako naši građani ne bi odlazili sa Cetinja, nego ostajali u svome gradu - naveo je Kašćelan.

Predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić kazao je da se, prema izvještaju nadzora, radovi na zgradi Sindikata kulture izvode veoma kvalitetno i u rokovima, te da će u zgradi biti i stanova za tržište po cijenama koje su znatno niže od tržišnih.

- Očekujemo krajem godine da će zgrada biti završena i da će tada biti uručeni prvi ključevi. Smatramo da je Prijestonica ustupanjem zemljišta i komunalija načinila za zaposlene u kulturi ogroman, kvalitetan, ljudski i neprocjenjiv gest, ali i time što je i sama učestvovala u kupovini stanova. Prijestonica je dala svim drugim gradovima zadatak da se ponašaju po istom principu - smatra Kalezić.

On se zahvalio gradonačelniku Kašćelanu na požrtvovanosti i posvećenosti ovom projektu, dodajući da se nada da će i ubuduće Prijestonica i Sindikat kulture kvalitetno sarađivati.

Zgrada Sindikata kulture prvi je stambeni objekat za zaposlene u kulturi. Vrijednost investicije iznosi više od 2,5 mil EUR. U zgradi, koja je višespratnica, biće 65 stanova, od kojih je 12 kupila Prijestonica Cetinje za potrebe socijalnog stanovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.