NavMenu

Golden Frog Boat razvija sportsko-rekreativni turizam na Skadarskom jezeru - Drvenim čamcima i kajacima istražite najljepše plaže, skrivena ostrva i ribarska sela ovog nacionalnog parka (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.05.2021. 15:15
Komentari
Podeli
Turistička sezona u Nacionalnom parku Skadarsko jezero počinje s proljeća i traje do kasne jeseni. Neiscrpno je bogatstvo ljepote i različitosti Skadarskog jezera u močvarnom i ostrvskom dijelu ovog Nacionalnog parka sa velikim turističkim potencijalom, koji je ujedno i šansa za razvoj preduzetništva.

Bujna vegetacija vodenih polja lokvanja i živopisnih trski, jata ptica među kojima su i rijetke vrste, ostrva i srednjovjekovni spomenici, mala ribarska sela i plaže. Uz dobro organizovanu ponudu, povećava se interesovanje turista koji žele i sami da istražuju najveće jezero na Balkanu, a sve je više i ljubitelja sportova na vodi.

U porodičnom preduzeću Golden Frog Boat izletničke ponude krstarenja Skadarskim jezerom upotpunili su kajakarenjem. Kroz program podsticaja razvoja preduzetništva, Opština Bar finansijski je podržala ovu firmu za realizaciju projekta "Razvoj sportsko-rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru".

- Pokušavamo da na tradicionalan način dočaramo Skadarsko jezero turistima. Za krstarenja koristimo samo drvene čamce. Od ove godine uvodimo novinu - drveni ribarski čamac koji će biti na elektro pogon. Takođe, uz finansijsku podršku Opštine Bar ponudu smo upotpunili kupovinom četri kajaka. Kajaci su dvosjedi - kaže Željko Marković.

On razvija porodični biznis sa kćerkama, a tokom ljeta kada se poveća posao zapošljavaju i sezonske radnike.

- Vožnja kajakom je opuštajuća i korisna aktivnost. Veslajući mogu se istraživati uski kanali na jezeru, najtajanstvenija ostrva - gorice, neobična ribarska sela duž obale. Mnogi se opredjeljuju za ovu aktivnost jer oslobađa stresa - navodi Ivana Marković, turistički vodič. Kako je istakla, radeći u porodičnoj firmi spojila lijepo i korisno.

Razvoj sportsko-rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru je aktivnost koja ima višestuki značaj od sadržajnosti ponude, benefita za preduzetnike, do forsiranja zdravih stilova života.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.