NavMenu

Prvi avioni kompanije ToMontenegro letjeće za Beograd, Ljubljanu i Frankfurt - Uskoro konačan raspored destinacija, moguća ruta i Istanbul

Izvor: Ex-Yu Aviation News Ponedjeljak, 10.05.2021. 13:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)Ilustracija
Air Montenegro, brend nove crnogorske avio-kompanije ToMontenegro, poletjeće do 1. juna s početnom mrežom odredišta Beograd, Ljubljana i Frankfurt, najavljeno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

- Ove rute su potvrđene i sigurne. Na osnovu ograničenja ulaska i dostupnosti mjesta, biće izrađen konačni vozni red - rekao je državni sekretar Zoran Radunović.

Dodao je da postoji veliko zanimanje slovenačkih turoperatora za letove iz Ljubljane.

- Takođe ćemo sigurno imati usluge za Beograd i iz Podgorice i iz Tivta. Uprava pregovara o potencijalnim dodatnim destinacijama, a konačni raspored biće objavljen sljedećih dana - navodi Radunović.

Kako Ex-Yu Aviation News saznaje, Istanbul će takođe vjerovatno biti dio početne linije ruta.

Prvi avion Air Montenegra, Embraer E195, servisiran je u Bratislavi i prevezen trajektom do Mastrihta, gdje će biti obojan u nove boje prevoznika, koje tek treba da budu objavljene.

- Tačan datum prvih letova još nije utvrđen. Letovi mogu započeti čim se prvi avion vrati iz lakirnice, što se očekuje ovih dana. Sigurno ćemo pokrenuti do juna - rekao je Radunović.

ToMontenegro je prošle nedjelje dobio sertifikat avionskog prevoznika, koji mu omogućava početak rada.

Bivši Montenegro Airlines izvršio je posljednji let 25. decembra 2020. godine, nakon što je vlada utvrdila da više nema sredstava da održi zaduženu kompaniju u životu.

Beograd je bio najprometnija i najprofitabilnija ruta Montenegro Airlinesa. U 2019. godini crnogorski prevoznik, zajedno s Er Srbijom, prevezla je 548.679 putnika između Beograda, Podgorice i Tivta.

U 2020. godini ta je brojka iznosila 154.677 putnika, uprkos tome što su letovi bili obustavljeni na pet mjeseci zbog pandemije koronavirusa.

Air Serbia priprema se za skoro lansiranje Air Montenegroa i povećavaće svoje operacije između Beograda i Tivta na 15 sedmično, počevši od ove sedmice, dok će se od sredine juna održavati ukupno 24 sedmične rotacije. Gotovo sve letove obavljaće avioni kompanije Airbus.

U pretpandemiji 2019. godine ukupno je 55.758 putnika letjelo između Podgorice i Ljubljane s Montenegro Airlinesom i Adria Airwaysom, dok je crnogorski prevoznik iste godine preveo 27.569 putnika između Podgorice i Frankfurta, piše Ex-Yu Aviation.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.