NavMenu

Švedska kompanija Savana investirala u Amplitudo

Izvor: Mina Petak, 07.05.2021. 13:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zapp2Photo/ shutterstock.com)Ilustracija
IT kompanija Amplitudo potpisala je ugovor sa švedskom firmom Savana Holding AB, čime je taj investitor postao partner najinovativnije crnogorske kompanije u prošloj godini i to sa vlasničkim udjelom od 20%.

Iz Amplituda je saopšteno da je vlasnik švedske kompanije, biznismen crnogorskog porijekla, donator i humanista, Veselin Mijač, potpisao danas sporazum sa izvršnim direktorom Amplituda, Nenadom Novovićem, u hotelu Ramada.

Savana Holding AB osnivač je više kompanija u Crnoj Gori: Savana Continental Property Management&Lodging, Savana Acquisition Mountain Black Investment Capital (Sambic) i Savana Commercial Retail, a u njenom vlasništvu su i hotel Ramada, Mall of Montenegro, zgrada Europoint i još više objekata u fazi izgradnje.

Mijač je kazao da su jedan od glavnih stubova budućeg razvoja biznisa svakako informacione tehnologije.

- Digitalna globalizacija ide u korak, ako ne i brže, sa globalizacijom ostalih grana društva. IT tehnologije doprinose pojednostavljivanju procedura u razvoju biznisa, bržem povezivanju i integraciji, eliminisanju fizičkih i kulturnih barijera između država, pojačanju intenziteta i brzine biznisa i sveukupnom olakšanju načina života - rekao je Mijač.

On je objasnio da su odlučili da uđu u Amplitudo, jer je najuspješnija kompanija u toj oblasti u Crnoj Gori.

- Takođe, primijetio sam rad na inovativnim projektima i veliku aspiraciju za razvitak projekata, koji će doprinijeti daljem razvitku društvene zajednice u Crnoj Gori - kazao je Mijač.

Na taj način su, kako je saopšteno, crnogorskoj kompaniji otvorena vrata skandinavskog tržišta i IT biznis zajednice. Partnerstvo će omogućiti Amplitudu da u narednih nekoliko godina raste još brže i lakđe uđe na na strano tržište, što je jedan od strateških usmjerenja i prioriteta.

Efekti saradnje će, kako je objašnjeno, u krajnjoj liniji biti značajni i za razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema i privrede uopšte.

Novović je kazao da Amplitudo sada, kada je opravdao poziciju vodećeg digitalnog inovatora u zemlji osvojivši nagradu za najinovativniju kompaniju u izazovnoj prošloj godini, ide van granica Crne Gore.

- Osim za izvoz IT usluga i proizvoda na moćno i konkurentno tržište, za nas ovo partnerstvo predstavlja mogućnost za ubrzanje razvoja gejming industrije, čije smo temelje u Crnoj Gori počeli prošle godine pionirski da postavljamo - naveo je Novović.

On je kazao da, pored Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Japana i Njemačke, skandinavskim zemljama pripada dobar dio gejming tržišta. Pritom je švedska industrija igara najrazvijenija od svih nordijskih država.

- Stoga je ovo platforma za ostvarivanje značajnih rezultata i na tom polju - kazao je Novović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.