NavMenu

Crna Gora i BiH planiraju da što prije počnu gradnju mosta na Tari - Potpisivanje ugovora u julu

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.05.2021. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja mosta na Tari i poboljšanje putne infrastrukture na relaciji Sarajevo - Podgorica biće prioritet u narednom periodu, zaključeno je tokom sastanka ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem. Tokom sastanka bilo je riječi i o planovima a integrisanje graničnih prelaza u cilju poboljšanja bezbjednosti i efikasnosti prevoza putnika i roba.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, ministri su govorili i o unapređenju bilateralnog sporazuma iz oblasti drumskog saobraćaja, te razmjeni dobrih praksi i iskustava između dvije zemlje.

- U prvom redu, radićemo na otklanjanju problema koje možemo riješiti u kratkom roku. Rješenje infrastrukture na potezu Sarajevo - Podgorica je prioritet jer smo saglasni da taj put ne služi na čast nijednoj državi, jer dva glavna grada ne bi smjela biti tako slabo saobraćajno povezana - kazao je ministar Bojanić.

Navodi da je za Crnu Goru kao turističku destinaciju izgradnja putne infrastrukture veoma bitna, te da krupni infrastrukturni projekti državama mogu pomoći u oporavku od posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Ministar Mitrović je nakon sastanka kazao da je u ovom trenutku najbitnija izgradnja koridora 2b koji bi povezao Sarajevo i Podgoricu, odnosno rješavanje problema na pravcu Foča - Šćepan Polje, izgradnjom mosta na Tari i integranisam graničnim prelazom na tom pravcu.

- Formirana je zajednička radna grupa čiji je zadatak da do jula obavi sve aktivnosti kako bismo Bojanić i ja na ministarskom sastanku u Sloveniji potpisali sporazum o izgradnji tog mosta - rekao je Mitrović.

Na kraju, ministar Bojanić je iskoristio priliku da pozove građane BiH da u što većem broju posjete Crnu Goru, gdje će imati prilike da se uvjere u gostoprimstvo domaćina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.