NavMenu

U Srbiji sledeće godine moguće pozajmice za regionalne i lokalne puteve od 1 mlrd EUR

Izvor: Beta Srijeda, 05.05.2021. 17:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se razmišlja o tome da se dogodine od Svjetske banke ili Evropske banke za obnovu za razvoj (EBRD) uzmu pozajmice u vrijednosti 1 mlrd EUR za izgradnju regionalnih i lokalnih puteva.

On je za TV Pink rekao da je ponosan na uspjeh Srbije kada je u pitanju izgradnja saobraćajnica i ostale infrastrukture, kao i na dogovor o pomoći EU u izgradnji pruge do Sjeverne Makedonije.

Istakao je da je od 2012. do 2021. godine za 50% uvećan bruto domaći proizvod (BDP) Srbije, u apsolutnim brojakama, sa 33,6 mlrd EUR na više od 50 mlrd EUR.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.