NavMenu

Prosječna plata u martu 526 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.04.2021. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/blickpixel)
Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je iznosila 526 EUR i zabilježila je pad od 0,6% u odnosu na februar, saopšteno je iz Uprave za statistiku. U odnosu na isti period prošle godine, prosječna neto zarada zabilježila je rast od 0,4%.

Iz Monstata su isaopštili i da je prosječna bruto zarada iznosila 785 eura.

- Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu 2021. godine u odnosu na februar 2021. godine zabilježile rast od 0,6%, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 1,2% - ističu iz Monstata.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa u martu su u odnosu na prethodni mjesec zabilježile rast u sektorima ostale uslužne djelatnosti 3,4%, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1%, poslovanje sa nekretninama 1,1%, snabdijevanje električnom energijom 0,3% i prerađivačka industrija 0,3%.

Pad prosječne neto zarade zabilježen je u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 24%, saobraćaj i skladištenje 4,9%, vađenje ruda i kamena 2,5%, građevinarstvo 1,7%, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,7%, informisanje i komunikacije 1,3%, te snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,2%. U sektorima umjetnost zabava i rekreacija ostvaren je pad od 1,2%, usluge smještaja i ishrane 1,1%, trgovina na veliko i trgovina na malo (1,0%), Finansijske djelatnosti i osiguranje (0,6%), Državna uprava 0,2% i stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,2%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.