NavMenu

Dolaske na tivatski aerodrom najavilo 26 kompanija koje bi pokrivale 36 destinacija - Ove godine u fokusu tržište regiona

Izvor: Media Biro Četvrtak, 29.04.2021. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Aerodrom Tivat se intezivno sprema za ljetnju turističku sezonu i doček putnika. Direktor tivatskog aerodroma Radovan Marić kazao je za agenciju Mediabiro da očekuje da avio saobraćaj što prije profunkcioniše. Po njegovom mišljenju, najdalje za mjesec dana, stvari će biti stavljene pod kontrolu, te da će Aerodrom ove godine imati zavidan nivo saobraćaja.

- To treba uzeti sa rezervom. Nama se, za sada, najavilo 26 kompanija koje bi pokrivale 36 destinacija ako bi se to sve obistinilo i ako bi svi oni došli - poručio je Marić.

Sa tivatskog aerodroma danas je poletio avion kompanije Israel air, a treba da sleti avion sa putnicima iz Ukrajine. Međutim, Marić se osvrnuo na let iz Rusije koji je iznenadno otkazan prije dva dana. On je kazao da pitanje o otkazivanju tog leta nije za njega već za, kako je naveo, za neki viši nivo.

- Razlozi za nedolazak ili odlazak odavde apsolutno ne postoje što se tiče Aerodroma Tivat. Sve ostalo je u rukama državnih organa, koji treba da bilateralni odnos sa Ruskom Federacijom do kraja definišu i onda će to biti pojednostavljeno. Što se nas tiče, mi smo spremni za svaki dolazak ruskih kompanija i to nedvosmisleno pokazujemo - istakao je Marić.

On je dodao da razlog otkazivanja leta niko nije objasnio, te da to pitanja neće biti do kraja definisano "do kraja maja, početak juna".

- Ali nadam se, kao i svi u državi, da će od prvog juna saobraćaj profunkcionisati, da će se nesuglasice koje postoje na određenim nivoima riješiti i da ćemo sa zadovoljstvo dočekati ruske turiste - poručio je Radovan Marić.

Avio linija Niš-Tivat, kojom je 2019. godine putovalo preko 7500 putnika, planirana je i za ovu sezonu.

- Ove godine, negdje od sredine juna, pa do sredine septembra je najavljen jedan takav let. Nadam se da će to biti baš tako i da ćemo ove godine opet imati zavidan broj putnika iz tog regiona - zaključio je Marić.

Direktorica turističke organizacije Tivat Danica Banjević je kazala da će ove godine tržište regiona posebno biti u fokusu.

- TO Tivat će preuzeti promociju u Nišu, a nakon toga ćemo posjetiti Novi Sad i Beograd, ali takođe i veće gradove Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije i Kosova. U saradnji sa NTO sredinom maja ćemo ugostiti studijsku grupu medija sa tržišta Srbije, a zatim i Bosne i Hercegovine. Nećemo zanemariti ni ostala emitivna tržišta. Tako da planiramo da ugostimo dvije studijske ekipe medija sa tržišta Rusije i Ukrajine - istakla je Banjevićeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.