NavMenu

Avion kompanije ToMontenegro dobio dozvolu za let, čeka se licenca za komercijalni saobraćaj

Izvor: Mina Srijeda, 28.04.2021. 08:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)Ilustracija
Alfa avionu iz flote ToMontenegra vraćena je plovidbenost i data dozvola za let, saznaje Pobjeda. Testni let jednog aviona sa oznakom Montenegro završen je u utorak.

Očekuje se da će sjutra avionu biti vraćena i licenca za tehničku ispravnost.

To znači da će taj Embraer od ove sedmice biti na raspolaganju državi i moći da, na primjer, dovozi vakcine, što je Crna Gora do sada skupo plaćala.

Avion, međutim, još nije dobio AOC, odnosno licencu za komercijalne letove, jer sada slijede provjere da li je kompanija ToMontenegro spremna za prevoz putnika.

Ta provjera obuhvata licence ne samo letačkog, već ukupnog osoblja kompanije.

To Montenegro je osnovan posljednjeg dana prošle godine, nakon što je Ministarstvo kapitalnih investicija 24. decembra saopštilo da više ne može da pomaže Montenegro Airlines (MA).

Toj kompaniji je, po nalogu Ministarstva finansija, tadašnja poreska uprava sa računa 25. decembra skinula posljednjih 3,2 mil EUR, pa su bili prisiljeni prizemljiti flotu 26. decembra.

Vlada je 16. februara odobrila da To Montenegro kupi dva Embraera MA za 22 mil USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.