NavMenu

Crna Gora će ove godine biti među najtraženijim destinacijama za turiste iz Srbije - Za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, cijene niže 20%

Izvor: Tanjug Utorak, 27.04.2021. 11:55
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Ivana76)
Turističke agencije očekuju da će Crna Gora ove godine biti jedna od najtraženijih destinacija među turistima iz Srbije jer im, prije svega, neće biti potreban PCR test, cijene će biti niže i do 20 odsto nego u godini prije korone, ali i zbog prirodnih ljepota.

To su za Tanjug izjavili predstavnici turističkih agencija iz Srbije u Baru, gdje sa hotelijerima iz Crne Gore ugovaraju buduće poslove.

Očekuju, kažu, bolju turističku sezonu nego lane, jer su, navode, epidemiloški uslovi bolji, a proces masovne vakcinacije u regionu im, ističu, uliva još veću nadu.

Direktor agencije Transjug Travel iz Beograda Nevena Stojić očekuje da će ove godine biti mnogo više turista iz Srbije u Crnoj Gori iz nekoliko razloga, a najveći je taj što neće biti potreban PCR test za ulazak u državu.

Kao razloge za mogući veći broj turista navodi i to što crnogorsko primorje nije daleko, a kako kaže, neće biti ni skupo prema najavama hotelijera sa kojima je danas obavila sastanke.

- Crna Gora nije daleko, daje dobre uslove, spustili su cijene i samim tim ne treba nikakav test, što omogućuje našim turistima da dosta povoljnije odu iz Srbije posle dužeg vremena, jer su svi željni putovanja - rekla je Stojić za Tanjug.

Kaže da su te cijene i do 20% jeftinije, te da će ovog jula biti moguće pronaći apartman u Rafailovićima između 100 i 150 eura za 10 dana, dok je pre korone to koštalo oko 250 EUR.

- To je čak i više od 20% manje. Svi su u situaciji da moraju da rade i da ne mogu u ovoj godini da nadoknade cijelu prošlu godinu zato što nisu radili. Pokušali su, ali ipak bezuspješno - rekla je Stojić.

Navodi da je provjerila cijene hrane i pića, jer se govorilo da su poskupjele, te kaže da je kafu u hotelu sa četiri zvjezdice platila jedan euro.

Direktorka agencije Aldi Travel iz Leskovca Aleksandra Dimitrijević navodi da njihova agencija postoji osam godina, a da ove godine prvi put više nego ranije rade Crnu Goru.

- Upravo nas je opredelilo to jer neće biti PCR-a. Našim klijentima će to i te kako značiti, a ljubazni domaćini u Crnoj Gori su nas ubijedili da će i naši klijenti uživati - rekla je Dimitrijević.

Očekuje da će upravo zbog toga ove godine u Crnoj Gori biti više turista iz Srbije.

Ekipa Tanjuga se na graničnom prelazu Brodarevo uvjerilila da ulazak u Crnu Goru funkcioniše skoro kao i prije korone, nije potreban PCR test niti potvrda o vakcinaciji, ali jeste maska i, naravno, pasoš ili lična karta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.