NavMenu

Wizz Air širi poslovanje u regionu, najviše novih ruta planirano iz BiH

Izvor: Klix Utorak, 27.04.2021. 08:22
Komentari
Podeli

(Foto: Tupungato/shutterstock.com)
Wizz Air planira u narednim mjesecima uvesti 24 nove rute u zemljama bivše Jugoslavije, a ova aviokompanija očekuje da će do oporavka zračnog prometa doći tek krajem ljeta.

Krajem juna planiraju otvoriti novu bazu u Sarajevu i uvesti devet novih linija. Zatim, pokrenut će i četiri nove usluge iz Beograda od kojih je jedna već pokrenuta, kao i šest iz Splita i pet iz Banjaluke.

Aviokompanija pregovara i s drugim aerodromima u regionu o potencijalnim novim letovima, piše Ex-Yu Aviation News.

Uprkos novim linijama, Wizz Air je nastavio odgađati ponovno uspostavljanje brojnih usluga u regionu i smanjio je frekvencije na postojećim letovima jer se i dalje provode stroga ograničenja putovanja.

Wizz Air predviđa dobru potražnju za putovanjima širom Evrope nakon što države provedu svoje nacionalne planove vakcinacije.

Izvršni direktor Jozsef Varadi i dalje je uvjeren da će se ova aviokompanija pojaviti kao dugoročni pobjednik pandemije dok se drugi povlače.

- Naša fleksibilnost i neumorna usredotočenost na troškove i novac su značajne konkurentske prednosti - rekao je Varadi dodavši da ne zna kada će doći do potražnje za putovanjima, odnosno da li će to biti ovo ljeto, zima ili proljeće.

Wizz Air ovog ljeta lansira preko 120 novih linija preko svoje mreže.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.