NavMenu

Film Zemlja nomada dobitnik Oskara

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 26.04.2021. 15:33
Komentari
Podeli
(Foto: Elena Larina/shutterstock.com)
Film Zemlja nomada režiserke Kloi Žao o marginalizovanoj generaciji starijih Amerikanaca koji lutaju zapadom SAD u starim kombijima pobjednik je noćašnje ceremonije dodjele filmskih nagrada Oskar.

Ovo ostvarenje trijumfovao je u tri kategorije: za najbolji film, režiju i za najbolju glumicu. Ova nagrada pripala je Frensis Mekdormand.

Entoni Hopkins dobio je Oskara za najbolju mušku ulogu, za nastup u filmu Otac, prenio je AFP.

Danski film Još jedna tura proglašen je za najbolje ostvarenje izvan engleskog govornog područja.

Žaova, prva žena obojene kože koja je dobila nagradu za najbolju režiju, zahvalila je "svim ljudima koje je srela na putu" i naučili sve šta je "snaga otpora i nade i šta je prava ljubaznost".

- Molim vas pogledajte naš film na najvećem ekranu na kojem je to moguće. I jednog dana, vrlo brzo, povedite svakog koga znate u bioskop, rame uz rame u tom mračnom prostoru i gledajte svaki film koji se prikazuje - rekla je Mekdormand u svom obraćanju.

Nagrade za najbolje sporedne uloge pripale su Danijelu Kaluju za nastup u filmu Juda i crni mesija, te Juh-Jung Junu iz Južne Koreje za ulogu u ostvarenju Minari.

Oskara za najbolji scenario dobila je Britanka Emerald Fenel za film Obećavajuće mlade žene.

Ovogodišnja ceremonija proglašenja i dodjele nagrada premještena je iz raskošnog pozorišta u Holivudu u jednu željezničku stanicu u centru San Franciska da bi se ispoštovali protokoli u vezi sa virusom COVID-19.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.