Izvor: Vijesti | Utorak, 20.04.2021.| 15:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U kompaniji Montenegro Airlines otvoren predstečajni postupak

(Foto: YouTube/screenshot)
U kompaniji Montenegro Airlines uveden je predstečajni postupak, dok je ročište, na kojem će se odlučiti da li će bivši nacionalni avio prevoznik nakon 27 godina otići u stečaj, zakazano za 27. april u Privrednom sudu.

Rješenje o predstečajnom postupku donio je u petak 16. aprila stečajni sudija Blažo Jovanić, koji je i predsjednik Privrednog suda, a za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Saša Zejak.

Uprava prihoda i carina predala je zahtjev za uvođenje stečaja 13. aprila zbog nemogućnosti da od ove kompanije naplati dug od 12 mil EUR. U zahtjevu su naveli da je kompanije krajem decembra prekinula djelatnost, da nema prihode, da se od tada njen račun nalazi u blokadi i da ne postojke drugi način za naplatu potraživanja osim kroz stečajni postupak.

Jovanić je u rješenju naveo da je zahtjev Uprave prihoda uredan zbog čega je i otvorio predstečajni postupak.

Zejak je Vijestima kazao da je rješenje dobio juče, kao i da će danas posjetiti kompaniju.

- Moj posao je da utvrdim činjenično stanje o poslovanju, prihodima i dugovanju kompanije i da ga predstavim na ročištu 27. aprila nakon čega će sud odlučiti da li će se stečajni postupak pokrenuti ili ne - kazao je Zejak.

Nacionalni avio-prevoznik, prema posljednjim podacima sa crne liste poreskih dužnika, koja je objavljena sa presjekom na kraj januara ove godine državi duguje 11,97 mil EUR za poreze i doprinose na lična primanja zaposlenih. Ukupni dugovi kompanije na kraju prošle godine iznosili su 110 mil EUR. Zaposlenima se duguje šest zarada, kao i staž za period od septembra 2017. godine.

Račun MA je na kraju marta bio u blokadi za dug od 20 mil EUR. Kompanija se od 2013. godine nalazi u ozbiljnim problemima i opstajalo je samo zahvaljujući obilnoj državnoj pomoći, za koju je u septembru prošle godine utvrđeno da je nezakonita.

Iz Vlade su 24. decembra prošle godine saopštili da više nemaju pravnih mogućnosti da avio-prevozniku daju državnu pomoć, a već narednog dana je menadžment kompanije obustavio letove.

Ako Privredni sud prihvati zahtjev za uvođenje stečajnog postupka, svim radnicima u MA, kojih sada ima oko 400, prestali bi ugovori o radu, a stečajni upravnik može angažovati onoliko radnika koliko procijeni da mu je potrebno. Prihvatanje klasičnog stečaja značilo bi prodaju imovine kako bi se naplatili povjerioci.

U prvom isplatnom redu su potraživanja radnika za zarade, ali je u ovom slučaju, zbog male imovine MA i mogućeg značajnog broja obezbijeđenih povjerilaca, pitanje da li će se iz prodaje imovine svi i u punom obimu moći naplatiti. Obezbijeđeni povjerioci su oni koji su prije uvođenja stečaja stekli pravo naplate duga sudskom odlukom, rješenjem izvršitelja, hipotekom, zalogom... i oni imaju prednost u naplati potraživanja. U drugom isplatnom redu je država za poreska potraživanja, a u trećem svi ostali neobezbijeđeni povjerioci.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE