NavMenu

Opština Pljevlja opredijelila 350.000 EUR za nabavku mehanizacije za lokalna preduzeća

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2021. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: degetzica /shutterstock.com)Ilustracija
Opština Pljevlja opredijelila je 350.000 EUR za nabavku mašina i opreme za komunalna preduzeća čiji je osnivač, saopšteno je na opštinskom sajtu.

U tom cilju od preduzeća Čistoća, Lokalni putevi i Vodovod pribavljeno je mišljenje o potrebi i prioritetima za nabavku mehanizacije i opreme. Cijeneći stvarne potrebe i iskazane prioritete za nabavku, pripremljena je dokumentacija za raspisivanje javnog poziva za nabavku opreme.

Opština Pljevlja će za doo Čistoća nabaviti utovarivač procijenjene vrijednosti 160.000 EUR sa uračunatim PDV-om, prioritetno potrebnog zbog radova na održavanju deponije Jagnjilo.

Preduzeću Lokalni putevi biće nabavljena dva polovna kamiona - kipera starosti oko 10 godina, za čiju nabavku je planirano izdvojiti oko 100.000 EUR sa PDV- om. Nabavljena vozila uposliće se u što skorijem roku i koristiti za radove na sanaciji i održavanju puteva.

U cilju što kvalitetnijeg rada preduzeća Lokalni putevi predviđena je i nabavka vozila - takozvanog "putara" sa produženom kabinom koji će biti korišćen za sitne intervencije preduzeća. Vozilom će se lakše vršiti prevoz radnih grupa od šest do sedam lica, kao i potrebni materijal i oprema za rad. Za ovakvu vrstu vozila potrebno je izdvojiti oko 35.000 EUR sa uračunatim PDV-om.

Prema sugestiji i potrebi rukovodstva preduzeća Vodovod, odlučeno je da se i ovo preduzeće osnaži za vozilom, tzv. "putarom" vrijednosti 35.000 eura sa uračunatim PDV-om. Vozilo će preduzeću, takođe koristiti za sitne i brze intervencije.

Ovim potezom osnaživanja javnih preduzeća, izvršiće se direktni uticaj da ista što kvalitetnije obavljaju poslove povjerene od strane Osnivača.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.