NavMenu

Vrijedna oprema za Službu zaštite i spašavanja u Andrijevici

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2021. 11:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nebojsa Markovic/shutterstock.com)Ilustracija
Služba zaštite i spašavanja u Andrijevici dobila je vrijednu opremu namijenjenu da se koristi u operativnim aktivnostima na poslovima zaštite stanovništva od požara i prirodnih nepogoda. Opremu je uručio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ističući da se radi o donaciji vrijednoj 18.800 EUR, koja je obezbijeđena preko regionalnog projekta "Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu".

- Andrijevačkoj Službi obezbijeđena je protivpožarna oprema, i to protivpožarni kombinizoni, rukavice i šlemovi, specijalna odijela i čizme za vatru, nosila za povrijeđene, kao i radna i druga neophodna oprema - naglasio je ministar Stijović.

On je kazao da su kroz ovu donaciju stvoreni uslovi da pripadnici Službe zaštite i spašavanja na pravi način reaguju u vanrednim okolnostima.

- Na ovaj način Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je, u saradnji sa Svjetskom bankom, dalo puni doprinos da ovaj kraj ima opremljenu Službu zaštite i spašavanja koja je zadužena da pravovremeno reaguje prilikom požara i u drugim vanrednim situacijama – naglasio je Stijović.

On je kazao da će kod Vlade pokrenuti inicijativu da se andrijevačkoj Službi zaštite i spašavanja obezbijedi kamion za gašenje požara, s obzirom da trenutno posjeduje samo jedno vozilo za ove namjene.

- Nabavka vatrogasnih vozila nije u nadležnosti Ministarstva na čijem se čelu nalazim. Ali, ja ću to pitanje pokrenuti kod Vlade, sa ciljem da se iznađe mogućnost da se za potrebe andrijevačke Službe zaštite i spašavanja obezbijedi još jedno vozilo za gašenje požara - rekao je ministar Stijović.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se predsjednik opštine Andrijevica Željko Ćulafić, rekavši da je nabavka nove opreme pokazatelj da nadležne institucije pridaju poseban značaj zaštiti materijalnih dobara i spašavanju ljudskih života.

- Do sada naša Služba zaštite i spašavanja nije bila opremljena onako kako to pravila nalažu, ali će nabavkom ove opreme uslovi za njen rad biti značajno unaprijeđeni. Uz to, Opština će pomenutoj službi ustupiti jedno terensko vozilo, u nadi da ćemo ubrzo, uz pomoć donatora, nabaviti još jedan kamion za gašenje požara. Sve to govori da su nadležne institucije posvetile punu pažnju adekvatnoj zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara - istakao je predsjednik Opštine.

Predsjednik Ćulafić je saopštio da je, uz angažovanje novih radnika, nakon višegodišnjeg prekida, ponovo uspostavljen rad treće smjene u Službi zaštite i spašavanja.

- Svi smo bili svjedoci da je za vrijeme vladavine prethodne lokalne vlasti ukinut rad treće smjene u Službi zaštite i spašavanja, što nije bio slučaj nigdje u Crnoj Gori. Mi smo, upošljavajući nove radnike, ponovo uspostavili rad treće smjene. Time će pomenuta Služba, raditi neprekidno 24 časa, onako kako to i propisi nalažu. Na taj način pripadnici Službe zaštite i spašavanja će biti u stalnoj pripravnosti i moći će da blagovremeno i efikasno djeluju prilikom vanrednih sitacija - naglasio je Ćulafić.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se i komandir Službe zaštite i spašavanja Nemanja Jovović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.