NavMenu

Porodica Hasković iz Bistrice na farmi krava i ovaca proizvodi domaći sir i mlijeko - Za potrebe stočarske proizvodnje obrađuju i hektare zemljišta

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2021. 09:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smereka/shutterstock.com)Ilustracija
Porodica Saluna Haskovića od davnina se bavi poljoprivredom i posjeduje farmu krava i ovaca. Za potrebe stočarske proizvodnje Haskovići obrađuju više hektara zemljišta gdje gaje žitarice, lucerku, različite travne smješe koje služe kao hrana za brojni stočni fond.

Ovo poljoprivredno gazdinstvo u Bistrici obišao je i državni sekretar Nebojša Veličković i uvjerio se zbog čega važi za jedno od uspješnijih na sjeveru.

Farma broji preko 55 muznih visokomliječnih krava, više od 300 ovaca, 170 jagnjadi i manji broj koza. Gazdinstvo Haskovića najvećim dijelom proizvodi sir, a manji dio plasira kao mlijeko.

Veličković je u razgovoru sa članovima porodice Hasković koji svi rade na farmi, iskazao poštovanje i istakao koliko je poljoprivreda zahtjevna oblast, gdje se nerijetko radi i po 20 časova dnevno.

- Zato mi u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede cijenimo one koji kroz poljoprivredu stvaraju dohodak za sebe i svoju porodicu - poručio je Veličković.

On je pozvao Haskoviće da apliciraju kako za sredstva agrobudžeta, tako i da učestvuju na buduće IPARD pozive za investicije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Zemljište za gradnju vjetroparka u Šavniku zakupiće konzorcijum podgoričkih firmi

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zaključilo je ugovor o dugoročnom zakupu na period od 30 godina državnog zemljišta zbog izgradnje vjetroelektrane na lokalitetu Sinjajevina u opštini Šavnik, sa konzorcijumom podgoričkih kompanija N1, Sistem-MNE i Permonte, saopšteno je Pobjedi iz tog resora. Vlasnici kompanije N1 su Nebojša Kažić i Milan Rapaić sa po 25% učešća u kapitalu. Polovina firme N1 pripada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.