NavMenu

Podgoričko naselje Zabjelo dobilo savremeno uređen multifunkcionalni prostor na 5.000 m2

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.04.2021. 09:31
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Glavni grad Podgorica/Screenshot)
Podgoričko naselje Zabjelo dobilo je novu parkovsku površinu na prostoru od 5.000 m2, saopšteno je iz PG Biroa.

- Dobili smo sadržaj koji je nedostajao ovom dijelu grada u kojem živi veliki broj ljudi. Na prostoru od 5.000 m2 u Ulici Ilije Plamenca, odnosno 27. marta dobili smo savremenu površinu za sport i rekreaciju u sklopu koje se nalazi novi sportski poligon za fudbal i košarku, prvi park za kućne ljubimce u Podgorici i jedan lijepo dizajnirani prostor za igru naših najmlađih, uključujući ono što mi je posebno drago i jednu spravu za osobe sa invaliditetom - rekao je gradonačelnik Podgorica Ivan Vuković.

Kako je istakao, riječ je o multifunkcionalnom objektu.

- Park je u potpunosti ograđen i osvijetljen modernom rasvjetom, biće pokriven i video nadzorom, a vjerujem da će ga ljudi koji su na ovako nešto čekali godinama i decenijama čuvati - istakao je gradonačelnik.

Tokom obilaska, gradonačelnik je razgovarao i sa grupom navijača FK Zabjelo koji su izrazili nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja u ovom klubu.

- Danas sam imao priliku i da razmijenim par riječi sa navijačima FK Zabjelo koji su poznati, ne samo u Podgorici i Crnoj Gori, nego i šire, po svojoj ljubavi prema ovom sportskom kolektivu. Nažalost, on se dugo godina nalazi u nezadovoljavajućem stanju. Mi smo pokušavali da pomognemo, kako bi se taj sportski kolektiv održao, jer je ipak on dao ogroman broj velikih fudbalskih imena, tako da ćemo nastaviti da djelujemo u tom pravcu - istakao je Vuković, a okupljenim sugrađanima obećao da će organizovati sastanak kako bi našli način da klubu u prvom redu Glavni grad finansijski pomogne, kako bi se stanje konsolidovalo.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo Daca Popović izrazila je zadovoljstvo što građanima Zabjela Glavni grad predaje na upotrebu savremeni park namijenjen svim generacijama, ističući da Zelenilo, u saradnji sa ostalim privrednim društvima Glavnog grada svakog mjeseca izgradi novo dječije igralište ili park.

- U okviru ove parkovske površine standardno je sagrađen sportski poligon, a novina je to što smo prvi put na javnoj površini izgradili trim stazu na podlozi od livenog tartana. Što se tiče noviteta u dječijem dijelu parka, pored kombinovane sprave za igranje i standardnih sprava za igru mališana, imamo i gumene 3D sprave kao i spravu za djecu u invalidskim kolicima - saopštila je Popović dodajući da je park na Zabjelu poseban i po postoru za kućne ljubimce.

Ona je kazala da je kompletan prostor oplemenjen drvećem i žbunjem, da se na 3.000 m2 nalazi travnjak pokriven hidrosistemom koji se snabdijeva vodom iz bunara, a takođe je ugrađen urbani parkovski mobilijar - klupe i kante za otpatke. Popović je zahvalila Agenciji za stanovanje, Komunalnim uslugama, Putevima koji su dali doprinos da se zajedničkim snagama uspješno realizuje i ovaj važan projekat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.