NavMenu

Stanić Beverages uložio 2,7 mil KM u modernizaciju fabrike sokova u Kreševu - U 2021. proizvodnja 35 miliona litara

Izvor: biznisinfo.ba Ponedjeljak, 19.04.2021. 08:20
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: 06photo/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Stanić Beverages uložila je oko 2,7 mil KM u modernizaciju proizvodnog pogona tvornice juicy sokova u Kreševu, čiji je stopostotni vlasnik, radi podizanja kvalitete proizvodnje prema najvišim evropskim i svjetskim standardima, prenio je portal BiznisInfo.

Početna investicija u tvornicu juicy sokova u Kreševu 2013. godine iznosila je oko 23,5 mil KM, a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije i podizanje kvalitete proizvodnih procesa, saopštili su iz kompanije.

Proizvodnja sokova u tvornici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. iznosila je 28,2 miliona litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 miliona litara.

– U trenutno nestabilnoj privrednoj klimi, ulaganje više od 2,5 mil KM u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvaliteta na prvome mjestu. Brand juicy perjanica je firme Stanić Beverages, koja je dio Stanić grupacije, a juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje svijeta: 15 u Europi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji – kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik uprave Stanić Grupe.


U posljednjih 20 godina proizvodnja juicy sokova porasla je s dva miliona na 60 miliona litara na godinu.

Tvrdi da su se, bez obzira na epidemiju koja je sve zatekla u prethodnoj godini, danas spremniji nositi s novim izazovima.

– Prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 miliona litara u 2021. godini – izjavio je Stanić.

U povodu otvaranja novih pogona i radnih mjesta u vrijeme koronakrize tvornicu u Kreševu posjetili su Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova RH, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i Ivan Sabolić, ambasador RH u BiH, izvijestio je Večernji list.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.