NavMenu

Postojeće stanje puteva između BiH i CG košta privredu - Zajedničke projekte kandidovati kod institucija EU i zapadnih banaka

Izvor: Capital Nedjelja, 18.04.2021. 12:59
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović ocijenio je da je potrebno raditi na unapređenju putne infrastrukture između BiH i Crne Gore predstavljanjem zajedničkih projekata institucijama EU i zapadnim bankama.

- Putevi između ove dvije zemlje nisu na zavidnom nivou. To košta privredu i na neki način onemogućava veći protok ljudi u smislu turizma i spoljne trgovine i na tome treba zajedno raditi - rekao je Milatović novinarima u Trebinju.

On je naveo da je za BiH i Crnu Goru važna saradnja u oblasti ekologije, te ocijenio da je veliki problem otpad koji rijekama iz Crne Gore završava u BiH.

- Upravljanje rijekama zahtijeva mnogo bolju koordinaciju između zemalja regiona, te na tome snažnije treba raditi. Upravljanje otpadnim vodama i otpadom je jedan od najvećih izazova koje zemlje regiona imaju na putu pristupanja EU - rekao je Milatović.

On je podsjetio da je Crna Gora lider na zapadnom Balkanu kada je riječ o procesu pristupanja EU, ističući da ona može biti pokazatelj ostalim zemljama regiona koji su benefiti tog procesa.

Milatović je dodao da je, zbog loše politike prethodne Vlade i zatvaranja granica prema BiH i Srbiji, crnogorski turizam prošle godine doživio pad od 87% u odnosu na 2019. godinu.

- Granice Crne Gore prema BiH i svim ostalim zemljama regiona su otvorene i mislim da će zbog tih okolnosti i turisti iz BiH doći u mnogo većem broju ove godine - rekao je Milatović.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.