NavMenu

Pad u prevozu putnika zabilježen u svim vidovima saobraćaja

Izvor: Mina Petak, 16.04.2021. 08:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com)Ilustracija
U Crnoj Gori je u prošloj godini zabilježen pad u prevozu putnika u svim vidovima saobraćaja, saopšteno je iz Monstata.

Prevoz putnika u prošloj godini, u odnosu na 2019, bilježi pad u željezničkom saobraćaju 52%, drumskom 64,9%, lokalnom drumskom 31,1%, na aerodromima 80,3%, redovnom vazdušnom 75,2% i vanrednom vazdušnom prevozu 84,2%.

- Kod prevoza robe u prošloj godini, u odnosu na 2019, rast se bilježi kod ukupnog prometa robe u željezničkom saobraćaju 1,9%, dok je pad evidentiran u lukama 0,4 odsto i prevozu robe na aerodromima 61,3% - navodi se u publikaciji Monstata o statistici saobraćaja za prošlu godinu.

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u prošloj godini je iznosio 240,61 hiljadu, što je 3,5 odsto manje nego 2019.


Broj prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u prošloj godini je iznosio 16,42 hiljade, što je 30,7 odsto manje nego 2019.

U prošloj godini, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 800.000 tona robe.

U strukturi prevezene robe unutrašnji prevoz učestvuje sa 91,2% ili 730 hiljada tona, a međunarodni sa 8,8% ili 70 hiljada tona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.