NavMenu

Za kompaniju ToMontenegro još 3 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 16.04.2021. 10:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)Ilustracija
Vlada će novoj nacionalnoj avio kompaniji ToMontenegro uplatiti još 3 mil EUR, saopšteno je nakon jučerašnje sjednice.

Tim povodom zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da uplati taj iznos čime se osnovni i uplaćeni kapital preduzeća uvećava i iznosi 23 mil EUR.

Kako je navedeno u dokumentu koji je objavila Vlada, kompanije ToMontenegro tražila je dodatnu uplatu sredstava u iznosu od 4 mil EUR. U skladu sa Odlukom o osnivanja društva TO Montenegro DOO Podgorica, predviđeno je da Vlada Crne Gore kao jedini osnivač pomenute kompanije iznos osnovnog kapitala od 30 mil EUR uplati u roku od godinu dana od dana registracije u jednoj ili više tranši.

- Imajući u vidu da država nije usvojila budžet i da postoje fiskalno ograničenje privremenog finansiranja, resor nadležan za finansije predložio je da se nacionalnoj avio kompaniji uplate sredstva u iznosu od 3 mil EUR, sa kojom je saglasno Ministarstvo kapitalnih investicija - objašnjeno je.

Naglašeno da će avio kompanija odobrena sredstava iskoristiti za obezbeđivanje neophodnih uslova za normalno funkcionisanje društva, sve u cilju da u što kraćem roku počne sa obavljanjem djelatnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.