NavMenu

Pet stvari na koje treba obratiti pažnju prije povratka u teretanu

Izvor: Klix Četvrtak, 15.04.2021. 11:06
Komentari
Podeli
(Foto: holbox/shutterstock.com)
Ako već nekoliko mjeseci niste kročili nogom u teretanu može biti zastrašujuće razmišljati o tome da se vratite dizanju tegova ili trčanju na traci. Iako su neki uspjeli zadržati rutinu prilikom djelomičnog lockdowna, drugi su ipak posustali.

Ovo su neke od stvari o kojima bi trebalo razmisliti dok se ponovno navikavate na redovne odlaske u teretanu:

Imajte u vidu da ste neke stvari zaboravili

Možda bi bilo pametno provesti neko vrijeme upoznavajući se s opremom prije nego što se "bacite nazad" na treniranje. Treba ponoviti ispravan način za dizanje teških tegova bez rizika od ozljeda. U teretani će biti primijenjene nove mjere protiv koronavirusa zbog kojih ćete se možda osjećati neugodno. Bitno je krenuti vježbati polako, bez forsiranja.

Svi su u istoj poziciji kao vi

Na Instagramu ćete vidjeti da su svi savršeno vježbali u karantinu, ali prihvatite da je prošla godina bila stresna i da je uredu ako ste malo odmorili od treninga. Vjerovatno niste toliko snažni i u formi kao prije pa počnite tako što ćete podizati manje tegove i dodajte više vremena za odmor između vježbi. Pretjerano naprezanje mišića će vas dovesti u opasnost od ozljeda.

Vjerovatno ćete zaboraviti nešto spakovati

Nošenje torbe za teretanu nam je sada prilično "neobičan" koncept pa imajte na umu da ćete vjerovatno nešto zaboraviti ponijeti, npr. znojnice ili bocu sa vodom. Možda se čini previše jednostavno, ali priprema torbe noć prije može pomoći da se lakše pripremite za trening.

I dalje možete vježbati kod kuće

Ako niste ljubitelj koncepta povratka teretanama tokom pandemije koronavirusa, sjetite se da u udobnosti doma možete nastaviti sa časovima joge, pilatesa ili kardio treninga. Jedino što trebate imati u vidu povodom vježbanja u kući je da budete odlučni u namjeri da ne ispadnete iz rutine. Očajavanje nije rješenje.

Vjerovatno ćete sutradan osjećati bol

Normalno je da dođe do upale mišića kada povećate trajanje ili intenzitet vježbe. Iako buđenje i osjećaj boli nisu nimalo prijatni, dobra vijest je da neugodnost može trajati samo nekoliko dana. Osim toga, ako se prije treninga zagrijete, a nakon njega odvojite vrijeme da se opustite do kraja, to može znatno smanjiti šanse da na narednom treningu dobijete teži oblik upale.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.