NavMenu

Herceg Novi se sprema za sezonu - Otvoreno 15 hotela, čekaju se gosti iz Rusije, Ukrajine i regiona

Izvor: Media Biro Četvrtak, 15.04.2021. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ryurikovna)
U Herceg Novom su umjereno po pitanju uspješnosti turistički sezone, bez obzira na epidemiološku situaciju. Za sada, u toj Opštini otvoreno je 15 hotela, a pripreme za doček turista teku prema planu, kazali su iz Turističke organizacije Herceg Novi za agenciju Mediabiro.

- Sve gradske službe koje su zadužene za pripremu ljetnje turističke sezone, odrađuju svoj posao, privode ga kraju velikim dijelom. Kompletna turistička privreda: hotelijeri, izdavaoci privatnog smještaja, restorateri spremni su da prime turiste. Međutim, kompletan razvoj će zavisti od epidemiološke situacije. Na to smo fokusirani. Svjesni smo da će imunizacija učiniti najveći korak napretka - kazala je Natalija Terzić za agenciju Mediabiro.

Dodala je da TO Herceg Novi stremi imunizaciji svih turističkih poslenika u gradu. Podsjetila je da Herceg Novi, kao i Crne Gora, posjeduje safe travel sertifikat. Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje sigurnim i bezbijadnim destinacijama.

- To je nešto zbog čega se turista lakše opredijeli za boravak. U Herceg Novom, već 11 objekata posjeduje sertifikat. Tako da je to nešto što će sigurno doprinijeti da se turista lakše opredijeli za izbor mjesta gdje će da provede svoj odmor tokom ljetne turističke sezone - poručila je Terzićeva.

Emitivna tržišta su region, Rusija i Ukrajina. Terzićeva je kazala da ima dosta upita i iz predjela Zapadne Evrope, ali i Skandinavije.


- Što se tiče gostiju iz regiona sigurno je da će hotelijeri, odnosno izdavaoci smještaja izaći u susret na način da za neku manju cijenu, u odnosu na prethodne godine, ponudi isti, ako ne i bolji kvalitet - istakla je Natalija Terzić.

Pod pokriviteljstvom Nacionalne turističke organizacije, TO Herceg Novi radi kampanju pod nazivom "U društvu prirode".

- To je nešto što turiste privlači, a Herceg Novi obiluje prirodnim ljepotama: zaleđem gdje su brojne pješačke i biciklističke staze, avanturistički park, sela sa autentičnom mediteranskom arhitekturom, organski proizvodi, pješčane plaže i brojna izletiša. To je nešto što privlači turiste sa Zapada - zaključila je Terzićeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.