NavMenu

Počela izgradnja nove poslovne zgrade Pogrebnih usluga u Podgorici - Nakon revizije projekta, tender za novo groblje na Ćemovskom polju

Izvor: eKapija Srijeda, 14.04.2021. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot/Glavni grad Podgorica)
Polaganjem kamena temeljca danas je u Podgorici ozvaničen početak izgradnja poslovne zgrade gradskog preduzeća Pogrebne usluge, koja će se nalaziti u Ulici 8. marta, na ulazu gradskog groblja Čepurci.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izrazio je tom prilikom zadovoljstvo zbog početka izgradnje objekta koji je dugo planiran.

- Zajedničkim snagama Glavnog grada i privrednog društva Pogrebne usluge uspjeli smo da stvorimo pretpostavke da uprkos vrlo nepovoljnim uslovima u kojima funkcionišemo posljednjih godinu dana, krenemo u realizaciju ovog važnog projekta. To je naša, ne samo profesionalna, nego i moralna obaveza prema ljudima koji rade izuzetno težak poao koji je od ogromnog značaja za glavni grad. Znamo u kakvim uslovima su funkcionisali sve ovo vrijeme, a do kraja godine na ovom mjestu dobitiće moderan objekat, ne samo poslovnu zgradu, nego i šalter salu za prijem stranaka, prodaju cvijeća i svega onoga što je potrebno za redovno funkcionisanje ovog privrednog društva - naglasio je Vuković.

Dodao je da se uporedo sa tim privode kraju pripreme za početak jednog od najvažnijih kapitalnih projekata koji će ova gradska uprava realizovati.

- U pitanju je izgradnja novog gradskog groblja, nešto što je dugo najavljivano. Projekti i potencijalne lokacije su se mijenjali, ali na kraju smo donijeli odluku o lokaciji i trenutno je u fazi revizija glavnog projekta, nakon čega će se stvoriti uslovi za raspisivanje tendera i onda ćemo u faznu realizaciju ovog projekta. Dovoljno je reći da će buduće gradsko groblje biti tri puta veće od groblja Čepurci i imaće sve one sadržaje koji nedostaju ovom groblju, uključujući i krematorijum - saopštio je Vuković i naglasio da je veoma ponosan na to što uprkos koroni i finansijskoj krizi koja prati pandemiju, Glavni grad uspijeva da odgovori na ono što su potrebe dugoročnog razvoja Podgorice.

(Foto: Glavni grad Podgorica)
Direktor Pogrebnih usluga Srđan Miljanić istakao je da će se izgradnjom novog poslovnog objekta obezbijediti i bolji uslovi za rad zaposlenih, ali i za kvalitetnije pružanje usluga.

- Preduzeće Pogrebne usluge od osnivanja 2004. godine je radilo u neadekvatnim kancelarijskim prostorijama, a današnjim polaganjem kamena temeljca stekli su se uslovi da i ovo preduzeće napokon dobije svoju kuću. Zgrada će imati ukupno 800 m2, po 400 m2 na prizemlju i spratu. Na prizemlju će biti cvjećara, šalteri, prodavnica, dok će na spratu biti kancelarijski prostori - saopštio je Miljanić dodajući da je ovaj projekat usklađen sa svim energetskim i standardima zaštite životne sredine.

On je istakao da će realizacijom ovog projekta unaprijediti kvalitet usluga i najavio da je osim izgradnje upravne zgrade i novog groblja, u planu i proširenje gradskog groblja u Zagoriču i na Čepurcima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.