NavMenu

Franšiza sarajevskog Chipasa otvorena u Poljskoj

Izvor: Poslovne novine Srijeda, 14.04.2021. 12:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alena Haurylik/shutterstock.com)Ilustracija
Šarmantni enterijer, domaćinska atmosfera, meni koji se bazira na kvalitetnim obrocima od piletine i paste, i sve to u kombinaciji sa povoljnim cijenama, predstvalja "dobitnu kombinaciju" za sarajevski restoran Chipas.

Pored sada već kultnog "matičnog" restorana i slastičarne u centru Sarajeva, Chipas ima i veliki reprezentativni restoran na Pofalićima, a prekretnicu u razvoju predstavljalo je otvaranje prve franšize u inostranstvu – od juna 2020. posluje i u Ščećinu u Poljskoj.

Pandemija je, kao i svuda u svijetu, potpuno poremetila uobičajene tokove poslovanja, unijela opštu nesigurnost i, još uvijek, predstavlja najveću prepreku razvoju.

- Mi možemo reći da se Chipas do sada uspješno borio sa svim ovim pandemijskim nedaćama. Međutim, u čitavom se okruženju već osjeća ogroman zamor, sve postaje skuplje i jako je teško održati zdravo poslovanje sa konstantnim ograničenjima, prekidima rada, policijskim satom, skraćenim radnim vremenom - ukazuje na ozbiljnost situacije Muamer Čolić, idejni tvorac i vlasnik Chipas Concepta.

Ipak, dodaje on, čak i kad je obim posla bio drastično smanjen, u Chipas-u nisu stali.

- Iskoristili smo to vrijeme da se presaberemo i unaprijedimo neke druge stvari koje će pojačati konkurentsku prednost Chipasa - kaže Čolić.

Kao primjer, navodi da su napravili i zapakovali svoj majonez i tartar sos. Također, u slatkom dijelu, napravili su svoja punjenja za kolače, kao i prelive za torte i kolače.

Prva inostrana franšiza, otvorena u Ščećinu u Poljskoj, bilježila je odlične rezultate sve do izbijanja pandemije. Ipak, i za to kratko vrijeme koliko su imali priliku da rade u "normalnim uslovima", Chipas je uspio da pokaže kakav potencijal ima te na kakve rezultate primaoci franšize iz Poljske mogu računati, jednom kad se situacija stabilizuje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.