NavMenu

U pripremi raskid ugovora sa kompanijom Dukley marina - Luka Budva vratiće se na upravljanje Morskom dobru?

Izvor: Mina Srijeda, 14.04.2021. 15:46
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Ender Vatan/unsplash)Budva
Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uskoro će predložiti Vladi da stavi van snage zaključak kojim je firmi Dukley marina, američkog biznismena Neila Emilfarba, omogućen nastavak korišćenja Luke Budva i nakon isteka ugovora, dok država ne nađe koncesionara.

Zahtjev za stavljanje van snage zaključka od 10. aprila 2017. godine, koji je donijela prethodna Vlada, Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma dostavio je direktor Morskog dobra, Mladen Mikijelj. On je tražio da se zaključak stavi van snage i da se Luka Budva vrati na upravljanje Morskom dobru, piše Dan.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović, kazao je da se teži ka tome da se Luka Budva vrati na upravljanje Morskom dobru.

- Ići ćemo u tom pravcu ka Vladi - rekao je Mitrović.

On je na pitanje da li će se to pitanje naći na sjutrašnjoj sjednici Vlade, odgovorio da vjerovatno neće, jer ga nije razmatrala Komisija za ekonomsku politiku, ali da se ide ka tome da se zaključak uskoro stavi van snage.

Mikijelj je u urgentnom dopisu Ministarstvu naveo da je Morsko dobro sa firmom Dukley marina zaključilo ugovor o korišćenju morskog dobra 11. aprila 2002. godine i čak 14 aneksa ugovora do 11. aprila 2017. godine, od kada datira zaključak.


- Aneksom šest osnovnog ugovora, usvojen je zahtjev korisnika za realizaciju investicionog programa i data mogućnost produženja osnovnog ugovora za deset godina, do 11. aprila 2027. godine. Ulaganja nijesu urađena shodno investicionom programu i aneksu šest, te je apsolutno neosnovano produženje ugovora do 2027. godine - navodi se u dopisu.

Mikijelj je objasnio da ugovor za dodatni period, kojim bi se produžio zakup za deset godina, nije zaključen, zbog čega je Vlada zaključcima od 10. aprila 2017. godine naložila da Morsko dobro neposredno ustupi dio morskog dobra na korišćenje Dukley marini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.