NavMenu

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje od 16. aprila - Novac namijenjen za najmanje 400 novih radnih mjesta

Izvor: Mina Utorak, 13.04.2021. 14:18
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/analogicus)
Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objaviće u petak treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje nezaposlenim osobama sa evidencije.

- Bespovratna sredstva se finansiraju iz projekta Program grantova za samozapošljavanje, koji je dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (SOPEES), koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU (IPA II) - navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su objasnili da na poziv mogu prijaviti svi nezaposleni koji su na evidenciji ZZZ najmanje četiri mjeseca u kontinuitetu, na dan objave poziva, što predstavlja eliminatorni uslov.

- Nezaposleni, nakon toga, ulazi u proces apliciranja koji se na samom startu sastoji od trodnevnih obaveznih Info-motivacionih radionica. Na njima će nezaposleni dobiti sve potrebne informacije u vezi sa javnim pozivom i Program grantova za samozapošljavanje, kao i uputstva i smjernice za pisanje biznis planova - saopštili su iz Zavoda.

Bespovratna sredstva u iznosu od tri do 7,5 hiljada EUR, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za otvaranje minimum 400 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. U okviru prvog i drugog javnog poziva sklopljeno je 308 ugovora sa ZZZ.


- Stoga se pozivaju svi koji do sada nijesu pokušali da se otisnu u preduzetničke vode da iskoriste ovu priliku i apliciraju za treći javni poziv grantova za samozapošljavanje - dodaje se u saopštenju.

Ukupna vrijednost projekta Program grantova za samozapošljavanje je 3,5 mil EUR, a kofinansiraju ga Evropska unija i Vlada.

ZZZ je odgovoran za njegovu implementaciju u saradnji sa ministarstvima ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.