NavMenu

Počinje izrada mape crnih ekoloških tačaka u Srbiji

Izvor: Industrija časopis Ponedjeljak, 12.04.2021. 09:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Centar za lokalnu samoupravu počinje izradu "Mape crnih ekoloških tačaka Srbije", kojom će biti evidentirani svi glavni zagađivači, ali i ugrožena prirodna dobra i spomenici prirode u Srbiji.

- Broj ekoloških problema i kritičnih tačaka gdje se evidentno narušava kvalitet životne sredine u Srbiji raste iz dana u dan. Takode je porasla i svijest građana o ovom problemima, kao i jasna želja za njihovim aktivnim učešćem u njihovom razumijevanju, ali i rješavanju - saopštio je CSL.

Centar, na čijem je čelu nekadašnji potpredsjednik Narodne stranke Nikola Jovanović, najavio je da će Mapa crnih ekoloških tačaka Srbije omogućiti lak, razumljiv i brz pristup informacijama o izvorima zagađenja i lokacijama koje su ugrožene, prenosi radio Boom 93.


CLS je podsjetio da postoji Nacionalni registar izvora zagađivanja u nadležnosti Agencije za zaštitu životne sredine, ali da je "pristup podacima često komplikovan čak i za stručnjake".

Po navodima CLS-a, podaci Nacionalnog registra prvenstveno fokusirani na velike izvore zagađena mada je očigledno da ogromne probleme prave i neadekvatne lokalne toplane, divlje deponije, lokalni ispusti u manje vodotokove.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.