NavMenu

Herceg Novi spreman za novu turističku sezonu - Očekuje se dostizanje 50% nivoa iz 2019.

Izvor: Mina Subota, 10.04.2021. 13:13
Komentari
Podeli
Herceg Novi (Foto: eKapija)Herceg Novi
Herceg Novi će spremno dočekati goste kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, saopštio je predsjednik Opštine Stevan Katić i dodao da očekuje da predstojeća turistička sezona bude na nivou od 50% one 2019. godine.

- Izgubili smo već jednu sezonu i nikako ne bi bilo dobro da ovu godinu završimo na nivou na kojem smo završili prošlu - rekao je Katić za Mediabiro.

On je dodao da je optimističan po pitanju predstojeće sezone, kao i da pozitivnim prognozama uveliko doprinosi trend smanjenja broja oboljelih od koronavirusa i dinamika vakcinacije stanovništva.

Katić je podsjetio i da su 2018. i 2019. bile rekordne po broju otvaranja hotela u Herceg Novom, ali i po mnogim projektima, među kojima je i rekonstrukcija kuće nobelovca Iva Andrića, koja je otvorena u petak.

- Mnogo stvari je urađeno i spremno je za sam početak ljetnje sezone, prije svega u kulturološkom, ali i infrastrukturnom smislu. U tom djelu smo spremni i komunalna preduzeća odrađuju svoj posao na zavidnom nivou- naveo je Katić.


On je podsjetio da je Turistička organizacija Herceg Novi odradila brojne promocije na zapadnoevropskom, ruskom i tržištu regiona.

- Očekujemo po najavama, barem kada je u pitanju region i rusko tržište, da ljetnja sezona dođe na nivo od oko 50% u odnosu na 2019. godinu - saopštio je Katić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.