Izvor: eKapija | Petak, 09.04.2021.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uređenjem trgova Nezavisnosti i Božane Vučinić predviđena i gradnja podzemnih garaža - Raspisan tender za izradu analiza opravdanosti javno-privatnog partnerstva

Trg nezavisnosti
Trg nezavisnosti (Foto: Glavni grad Podgorica/Idejno rješenje)
Glavni grad Podgorica raspisao je javni poziv za izradu dvije analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva za izgradnju podzemnih garaža na lokaciji Trg nezavisnosti i Trg Božane Vučinić.

Za ovaj posao opredijeljeno je gotovo 62.000 EUR (61.983,47 EUR), bez uračunatog PDV-a. Kako je navedeno, rok za izradu nacrta analize opravdanosti je četiri mjeseseca od potpisivanja ugovora, dok je rok za iradu finalne verzije analiza opravdanosti sa nacrtima ugovora o javno-privatnim partnerstvima šest mjeseci od dana potpisivanja Ugovora.

- Zakon o javno-privatnom partnerstvu predviđa da predmet javno-privatnog partnerstva mogu biti, između ostalog, putevi, putni i prateći objekti; komunalna infrastruktura i/ili komunalna oprema; komunalne djelatnosti; druga javna infrastruktura i objekti koji se koriste, radi pružanja javnih usluga i/ili druge javne usluge u skladu sa zakonom. Radi odobravanja projekta javno-privatnog partnerstva javni naručilac dužan je da pripremi predlog projekta javno-privatnog partnerstva koji obuhvata analizu opravdanosti javno-privatnog partnerstva - objašnjeno je u javnom pozivu.

Trg Božane Vučinić
Trg Božane Vučinić (Foto: Glavni grad Podgorica/Cema/Idejno rješenje)
Stoga je, kako je navedeno, predmet javne nabavke usluga izrade dvije analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva za izgradnju podzemnih garaža na lokaciji Trg nezavisnosti i Trg Božane Vučinić u Podgorici. U izradi analize opravdanosti naročito se uzima u obzir ostvarivanje javnog interesa projektom javno-privatnog partnerstva, uticaj na životnu sredinu, procjena rizika i tehnički, finansijski i ekonomski efekti predloženog projekta.

Ponude se podnose preko ESJN-a najkasnije do 4. maja 2021. godine do 10 sati. Otvaranje ponuda održaće se dana istog dana u 10:10.

Dio ponude koje se ne dostavlja preko ESJN-a, a odnosi se na garanciju ponude dostavlja se neposrednom predajom na arhivi naručioca ili preporučenom pošiljkom sa povratnicom na adresi Njegoševa 20, Podgorica.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE