NavMenu

Završetak dionice Smokovac - Mateševo očekuje se do kraja godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.04.2021. 10:15
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Izgradnja prioritetne dionice autoputa Smokovac - Mateševo trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, ocijenili su na sastanku ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i ekonomski i trgovinski savjetnik u ambasadi Kine u Crnoj Gori, Bao Shunqing.

Kako je saopšteno iz ministarstva, u fokusu razgovora bili su tekući infrastrukturni projekti koje izvode kompanije iz Kine, kao i mogućnosti za učestvovanje u implementaciji budućih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike.

- Posebna pažnja je posvećena završetku radova na prioritetnoj dionici auto puta Smokovac - Mateševo, uz obostrana očekivanja da će radovi biti završeni do kraja tekuće godine - navode iz ministarstva.


Takođe, biloj je riječi i o rekonstrukciji mosta na Đurđevića Tari, koja će se realizovati zahvaljujući donaciji NR Kine.

- Ministar se zahvalio gostu na dosadašnjem doprinosu Kine koji se tiče razvoja infrastrukturnih projekata od velikog značaja za Crnu Goru i izrazio nadu u nastavak ekonomske saradnje dvije zemlje - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.