NavMenu

Što prije početi sa pripremama plaže na Adi Bojani za sezonu - Pronaći i drugoročno rješenje za revitalizaciju lokacije

Izvor: eKapija Srijeda, 07.04.2021. 09:11
Komentari
Podeli
Plaža na Adi Bojani (Foto: Pixabay.com/Grzegorz Pysz)Plaža na Adi Bojani
Hitno se moraju preduzeti određene mjere i radnje kako bi se plaža na Adi Bojani pripremila za predstojeću turističku sezonu, naročito iz razloga što nasipi narušavaju prirodni izgled i ljepotu plaže. Istovremeno neophodno je raditi na obezbjeđenju uslova za dugoročno rješenje revitalizacije ove plaže, uz održivo i svrsishodno upravljanje rijekom Bojanom.

Ovo je zaključeno tokom obilaska mjesta izvođenja radova na održavanju protočnosti desnog rukavca rijeke Bojane u Adu Bojanu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Lokaciju su obišli ministar Aleksandar Stijović, državna sekretarka u ministarstvu Nikolina Mišnić, generalni direktor direktorata za vodoprivredu Momčilo Blagojević, direktor Uprave za vode Damir Gutić i samostalni savjetnik za Jadranski sliv Milo Radović, direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj, predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović i Bojan Đakonović, direktor JP Ulcinjska rivijera.

Prisutni su sagledali stanje koje se tiče količina izvađenog materijala iz desnog rukavca rijeke Bojane, stanje plaže na turističkom kompleksu Ada Bojana i mogućnosti za valorizaciju materijala u dijelu saniranja plaže i ostalih namjena.

- Zajednički stav jeste da se izvađeni materijal sa ušća desnog rukavca rijeke Bojane iskoristi za očuvanje Ade Bojane i da materijal isključivo služi za prihranjivanje erodiranog dijela plaže. Nakon zadovoljenja potreba prihranjivanja plaže, Opština Ulcinj je iskazala interesovanje i za drugi dio materijala koji je za potrebe održavanja protočnosti izvađen sa račve, a dogovoreno je i da se prikupe informacije o potrebnim količinama materijala - navodi se u saopštenju ministarstva.


Stijović je iskazao punu podršku da se radovi na protočnosti desnog rukavca rijeke Bojane i revitalizacije plaže na Adi Bojani privedu namjeni i efikasnom iskorišćavanju izvađenog viška materijala, kao i dugoročnom rješavanju ovog problema u cilju očuvanja Ade Bojane kao prirodnog bisera Crne Gore.

- Istakao je i da će u okviru nadležnosti preduzeti sve mjere da se plaža što prije revitalizuje, a po ovom pitanju će se konusultovati i sa ostalim članovima Vlade, kako bi se obezbijedila podrška da se ovaj posao što prije završi - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.