NavMenu

Air Serbia od 12. juna uspostavlja letove Niš-Tivat

Izvor: eKapija Srijeda, 07.04.2021. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Avioni srpske nacionalne avio-kompanije Air Srbija od 12. juna ove godine će dva puta nedeljno letjeti iz Niša za Tivat, najavljeno je tokom sastanka predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Uspostavljanje ove avio linije bio bi prvi korak privredne i turističke saradnje ova dva grada, zaključeno je na sastanku.

- Radujemo se saradnji i dogovorili smo se da u Nišu organizujemo promociju Tivta, a da u Tivtu predstavimo privredne, kulturne i turističke potencijale Niša za goste iz Crne Gore - rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Komnenović je naglasio da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije i da je 2019. godine, tokom dva ljetnja mjeseca, na tivatski aerodrom sletjelo oko 7.500 putnika iz ovog dijela Srbije, što jasno ukazuje da je interesovanje za boravak u Boki veliko.

U razgovoru je rečeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti stimulativni, a sastanku su prisustvovali i direktor preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković i vijećnici Grada Niša Nenad Stanković i Adriana Anastasov.

Predstavnici Opštine Tivat najavili su posjetu turističkih agencija iz Niša Tivtu krajem maja/početkom juna, a takođe u toku su i razgovori o mogućnostima saobraćanja niskobudžetnih avio-kompanija na relaciji Niš - Tivat.

Tivatska delegacija koju predvodi predsjednik opštine, boravi u dvodnevnoj posjeti Nišu, sa ciljem uspostavljanja bliže saradnje ovih gradova, na obostranu korist. Delegaciju Opštine Tivat čine i potpredsjednik opštine Vladimir Arsić, direktorica TO Tivat Danica Banjević i direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.