NavMenu

Srbija traži suinvestitora za nadogradnju skloništa kod Geneks kule - U Bloku 33 gradiće se poslovni objekat na dva sprata (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 06.04.2021. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: Nevena Cukućan)
JP za skloništa raspisalo je javni poziv za prikupljanje ponuda za izvođenje radova koji podrazumijevaju rekonstrukciju i nadogradnju postojećeg skloništa u novobeogradskom Bloku 33, u Ulici Narodnih heroja broj 43, odnosno kod kule Geneks, po modelu suinvestiranja.

Kako se navodi, Republička direkcija za imovinu u ime Republike Srbije i JP za skloništa kao korisnik javnih skloništa i investitor, namjeravaju da projekat realizuju sa odabranim ponuđačem kao suinvestitorom.

Plan je da se rekonstrukcijom i nadogradnjom formira slobodnostojeći poslovni objekat, spratnosti P+VP+1+Ps, ukupne bruto građevinske površine 8.280 m2, od čega nadzemne 6.061 m2, sa 56 parking mjesta u podzemnoj garaži i 20 parking mjesta na parceli.

Ponuđač kao suinvestitor treba da sopstvenim sredstvima obezbijedi tehničku dokumentaciju, pribavi građevinsku dozvolu, podnese prijavu radova, obezbijedi stručni nadzor i izvede radove na rekonstrukciji i nadogradnji postojećeg objekta javnog skloništa, kao i radove spoljnog uređenja i priključke na komunalnu infrastrukturu, te da po završetku izgradnje obezbijedi upotrebnu dozvolu.

Takođe, nakon završetka izgradnje i pribavljanja upotrebne dozvole Republici Srbiji, sa pravom korišćenja Javnog preduzeća za skloništa iz Beograda, biće dato na korišćenje najmanje 25,62% neto korisne površine novosagrađenog prostora, a preostali dio površine ostaje odabranom ponuđaču, kao suinvestitoru. Republika Srbija ostaje vlasnik, a Javno preduzeće za skloništa korisnik zemljišta na kome se vrši izgradnja, na kome je locirano javno sklonište, a pripašće im u etažno vlasništvo i dio novosagrađenog poslovnog prostora odgovarajuće površine.

Suinvestitor preuzima obavezu da izradi projekat za dobijanje građevinske dozvole u roku od 90 dana od izrade zajedničkog projektnog zadatka, da pribavi građevinsku dozvolu, da otpočne radove rekonstrukcije i nadogradnje skloništa najkasnije 15 dana od dana pravosnažnosti građevinske dozvole i da ih završi u roku od 360 dana od početka radova, a što mora biti u skladu sa prijavom radova.

Kriterijum za ocjenjivanje ponuda je najviši ponuđeni procenat neto korisne površine izgrađenog prostora koji bi pripao Republici Srbiji. U slučaju da dva ili više učesnika ponude iste uslove, Komisija će odmah nakon
otvaranja ponuda a posle sprovedenog postupka ocjene dostavljenih ponuda, sprovesti postupak licitacije radi izbora najpovoljnijeg ponuđača.

Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od objavljivanja oglasa, a više detalja pogledajte OVDJE.

(Foto: Urbanistički projekat/ BIRO 59)
Šta je u planu iznad skoništa

Kako se navodi u urbanističkom projektu za dogradnju i nadziđavanje skloništa, koji je gradska uprava potvrdila 2017. godine, u Bloku 33, kod Geneks kule planira se dogradnja i nadziđivanje postojećeg skloništa.

Iznad skloništa se predviđa nadziđivanje prizemlja, visokog prizemlja, sprata i povučenog sprata (Sklonište sa P + VP + 1 + Ps). Kota vijenca je na 12 m, a kota slemena je 16m. Bruto građevinska površina objekta je 6.060.81 m2. Parceli se pristupa iz dvosmjerne, kolsko-pješačke, interne blokovske ulice koja je dio Ulice Narodnih heroja.

Prizemlje objekta čine sklonište i pristupni hol, koji se dograđuje uz postojeće sklonište. Visoko prizemlje i spratovi su po namjeni poslovni prostor, projektovan kao otvoren prostor sa lakim pregradama (open space). Predviđeni poslovni prostor je fleksibilan tako da može da primi različite vrste poslovanja (komercijalni tip poslovanja, prodaja, izložbeni prostor, razne vrste usluga koje spadaju u komercijalnu namenu).

U centralnom dijelu objekta pozicioniran je atrijum. Parkiranje se odvija okviru slobodnih površina i postojećeg skloništa (garaže). Broj parking mjesta u garaži je 76.

Iz JP za skloništa rekli su za eKapiju da je i ranije bilo pokušaja da se ovaj projekat realizuje.

- I prije 10-15 godina bilo je planova da se ovaj projekat realizuje, ali je postupak bio nesupješan - rekli su za eKapiju iz JP za skloništa.

I. Milovanović

Fotogalerija
Nadgradnja skloništa u Bloku 33
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.