NavMenu

Kotorska trka 10. i 11. jula - Za ovu godinu planirano pet takmičenja

Izvor: RTCG Utorak, 06.04.2021. 14:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Iryna Rasko/shutterstock.com)Ilustracija
Takmičenje na stazi Kotor-Trojica održaće se nakon godinu dana pauze zbog koronavirusa. I naredna trka kao i prethodne bodovaće se i za šampionat Centralno evropske zone (CEZ). U kotorskom klubu spremni su da ponovo budu odlični domaćini, ali i ekipni pobjednici atraktivnog nadmetanja.

Svi crnogorski sportski vozači i ne samo oni s nestrpljenjem očekuju start nove sezone i bogatiji kalendar takmičenja u odnosu na prethodnu. Prošle godine zbog pandemije koronavirusa održane su tri trke a za 2021. Auto i karting savez Crne Gore planirao je održavanje pet takmičenja (Podi, Kotor, Pljevlja, Šavnik i Dubrovnik).

Jedina medju pet ovogodišnjih naših brdskih trka koja će se bodovati za šampionat CEZ-a je kotorska, ćiji je utemeljivač bio nezaboravni i nažalost rano preminuli sportski radnik Tripo Bukilica. Njegovi nasljednici u AMSK Kotor ulažu maksimalne napore da se organizacija takmičenja na stazi Kotor-Trojica zadrži na najvišem nivou.

- Prošle sezone smo pauzirali iz poznatih razloga a za predstojeću ponovo smo dobili organizaciju CEZ takmičenja u kojem su akteri majstori sportske vožnje iz 14 država. Preduezeli smo prve korake na planu priprema za organizaciju zahtjevne i prestižne manifestacije i vjerujem da nas korona neće omesti u planovima - ističe Nenad Bukilica, sekretar AMSK Kotor.

Kotorska trka posljenjih sezona preuzela je primat od Lovćena, koji je nekad bio najatraktivniji i najmasovniji. Na stazi Kotor-Trojica uz domaći šampionat i nadmetanje CEZ-a posebno se boduju hrvatski vozači za njihovo državno prvenstvo.

- Godinama imamo najveći broj učesnika a rekordni imali smo prije pet godina kada smo okupili više od 130 automobilista iz desetak zemalja. Kalendarom takmičenja predvidjeno je da se ovogodišnja kotorska trka održi 10. i 11. jula. Nadamo se velikom broju majstora sportske vožnje kako domaćilh tako iz inostranstva, ali i odzivu sponzora bez čije pomoći ne bismo mogli da budemo na visini zadatka - optimista je Nenad Bukilica.


Iskusni i provjereni sportski radnik priželjkuje i da članovi kotorskog kluba nastave dominaciju u domaćem šampionatu i da uspješno kao i do sada reprezentuju Crnu Goru i na međunarodnoj sceni.

- U minuloj sezoni sportski vozači Kotora po deseti put uzastopno postali su državni prvaci. Imamo zaista sjajne takmičare i veomna smo ponosni na njih. Svi iz brojnog prošlogodišnjeg sastava i dalje će braniti boje našeg kluba, biće vjerovatno i nekih novih vozila, tako da očekujemo nove trijumfe - zaključio je sekretar AMSK Kotor Nenad Bukilica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.