NavMenu

Crnogorski Telekom donio odluku o isplati dividende akcionarima

Izvor: Mina Srijeda, 31.03.2021. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wrangler/shutterstock.com)Ilustracija
Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma donijela je odluku o isplati dijela zadržane dobiti, čime je odobrena dodatna isplata dividende od ukupno 1,9 mil EUR, odnosno četiri centa po akciji.

- Skupština akcionara je na vanrednoj sjednici donijela odluka o isplati dijela zadržane dobiti, što je bilo predviđeno odlukom o raspodjeli dobiti redovne Skupštine akcionara, održane 23. septembra. Time je odobrena dodatna isplata 1,9 miliona EUR na ime dividende - navodi se u saopštenju Telekoma.

Kompanija je, kako su objasnili, u cilju usklađivanja organizacije sa novim Zakonom o privrednim društvima, promijenila Statut.

Razriješen je prethodni Odbora direktora i imenovan novi, u kojem će u naredne dvije godine biti Siniša Đuranović, Daniel Daub, Marc Stehle, Christoph Schoen i Tripko Krgović.

- Crnogorski Telekom je u prošloj godini, uprkos brojnim izazovima uslovljenim pandemijom, uspio da ostane tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika i u biznis i rezidencijalnom segmentu, istovremeno učvrstivši poziciju lidera u segmentu mobilnog interneta - kazali su predstavnici kompanije.

Oni su dodali da je Telekom značajan dio aktivnosti posvetio unapređenju zadovoljstva korisnika.

- Istraživanje zadovoljstva korisnika, koje se kontinuirano realizuje u cijelom Deutsche Telekomu, korištenjem istog seta parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta - naveli su iz kompanije.

Istraživanje je, kako su dodali, pokazalo zadovoljstvo stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a korisnici su imali i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama.

- Iako je epidemija koronavirusa imala snažan negativan uticaj na poslovanje kompanije, Telekom je uspio da zadrži stabilne prihode od fiksnog interneta i Extra TV-a, poveća rezidencijalne postpejd prihode, ali i da smanji operativne troškove - rekli su iz kompanije.


Iz Telekoma su podsjetili da je ovo drugi put u prvom kvartalu ove godine da sa investitorima i akcionarima razgovaraju o poslovanju kompanije.

- U februaru smo uspješno organizovali Dan sa investitorima i na taj način započeli dobru korporativnu praksu promovisanja transparentnosti u poslovanju, a na ovoj vanrednoj Skupštini donijeli smo odluku o raspođeli dijela preostale dobiti iz 2019, kao što smo i najavili da ćemo uraditi - saopštili su iz Telekoma.

Izvršna direktorica Telekoma, Dina Cibulskaja, objasnila je da se na tim događajima, kroz predstavljanje relevantnih informacija i odgovaranjem na pitanja i interesovanja, pokazuje odgovornost prema investitorima i partnerima i gradi povjerenje neophodno za uspješno poslovanje kompanije.

Iz Telekoma su dodali da, uprkos veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori, godinama ostaju jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.