NavMenu

Podgorica dobila još jednu modernu saobraćajnicu - Završena rekonstrukcija Bulevara Ivana Crnojevića (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.03.2021. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Glavni grad Podgorica/Screenshot)
U Podgorici je završena rekonstrukcija Bulevara Ivana Crnojevića u koju je uloženo oko 500.000 EUR. Kako je saopšteno iz PG Biroa, jedna od najprometnijih saobraćajnica u glavnom gradu dobila je potpuno novi izgled.

- Poznato je da se Bulevar Ivana Crnojevića godinama unazad nalazio u izuzetnio lošem stanju, a prepoznajući to kao jedan od prioriteta u oblasti putne infrastrukture, odlučili smo da ga ove godine kompletno saniramo - rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Podsjetio je da je nedavno završen prvi dio posla, a da su sada završeni radovi na potezu od Beogradske ulice do Bulevara Stanka Dragojevića, u dužini od 500 metara.

- Kompletna trasa je duga 1.120 metara a vrijednost projekta iznosi oko 500.000 EUR. Osim Puteva, koji su iznijeli najveći teret posla na ovoj saobraćajnici su bile angažovane i kolege iz Komunalnih usluga, Zelenila, Agencije za stanovanje i Čistoće, a njihov kolektivni napor je učinio da dobijemo još jednu lijepu i funkcionalnu saobraćajnicu - saopštio je gradonačelnik i najavio da već iduće sedmice Putevi počinju radove na sanaciji Bulevara Mihaila Lalića.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno završenog posla u kratkom roku.


- U prvoj fazi smo sanirali preko 10.000 m2 asfaltnog kolovoza i djelmično trotorarske površine, a tokom druge faze na potezu od Beogradske ulice do Bulevara Stanka Dragojevića izvedeni su radovi u dužini od 550 metara i 12.000 m2 asfaltnog kolovoza, i detaljno je uređena trotoarska površina. Radovi su obuhvatili uklanjanje oštećenog kolovoza, pripremu podloge za asfaltiranje, ugradnju novih slivničkih rešetki, nivelaciju fekalne kanalizacije, iscrtavanje horizontalne i ugradnju vertikale signalizacije, kao i zaštittnih "P" elemenata na tortoaru - saopštio je Bulatović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.