NavMenu

Potrebna ulaganja u vertikalni transport na Igmanu i Bjelašnici - ZOI' 84 želi na planinama sadržaje i tokom ljeta

Izvor: Klix Srijeda, 24.03.2021. 23:32
Komentari
Podeli

(Foto: Zoi84.ba)
Jasmin Mehić prihvatio je mandat v. d. direktora Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 na period od šest mjeseci, a u razgovoru za Klix.ba osvrnuo se na planove za naredni period.

Istakao je da je ZOI '84 imao dobru skijašku sezonu sa preko 100 dana skijanja, a na planinama još ima preko 60 cm snijega.

- Velika posjećenost skijališta tokom januara i februara pokazala je da postoji značajan potencijal za razvoj zimskih sportova, te da imamo veću potražnju nego što je trenutni kapacitet vertikalnog transporta na skijalištu. Osim povećanja kapaciteta vertikalnog transporta ključno je paralelno raditi na aktivnostima koje omogućuju produženje skijaške sezone, ali i bogatiji ljetni sadržaj na skijalištima - kazao je Mehić.

Bjelašnica može imati preko 120 dana skijanja tokom zimske sezone, dodaje, i jedno je od rijetkih skijališta koje može osigurati skijanje od početka decembra do sredine aprila.

- U proteklih 15-tak godina došlo je do promjene klime, ali se sjećam da smo 90-te na Bjelašnici skijali do sredine maja, iako nismo imali vještačko osnježenje i to će u narednim godinama biti pravac u kojem se moramo kretati. S druge strane imamo dosta tešku godinu kada je u pitanju Zetra. Sve veće sportske manifestacije i koncerti su otkazani, što je rezultiralo značajnim padom prihoda u Zetri. Uzevši u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u kantonu evidentno je da će Zetra i u 2021. godini biti teret koji moramo podnijeti - kazao je Mehić.

Kada su u pitanju investicije, ZOI ’84 treba velika ulaganja u vertikalni transport, rekao je Mehić.

- Smatramo da će investicije biti opravdane, ali za konkretne prijedloge potrebne su detaljnije analize koje ćemo iznijeti kroz narednih par mjeseci. S druge strane moramo biti svjesni trenutne ekonomske situacije i projekte prilagoditi mogućnostima. Važno je i stvoriti kvalitetne preduslove za implementaciju velikih projekata, od kadrovskih rješenja do imovinsko-pravnih odnosa. Ono što je sigurno je da ćemo najveći fokus staviti na nastavak infrastrukturnih projekata na Ski centru Bjelašnica-Igman.

Smatra da ZOI '84 treba proći i kroz proces digitalizacije, unapređenja IT infrastrukture, povećanje ljetne ponude na skijalištima, kvalitetnije promocije skijališta u regionu i niz drugih projekata.

- U prošloj godini imali smo posjetu jednog od najvećih skijaša današnjice Ivice Kostelića, koji je izjavio da sa potencijalom koji ima Bjelašnica, Sarajevo ima obavezu stvarati skijaše. Meni lično je to bio dovoljan motiv da se prihvatim ovog velikog izazova. Nadzorni odbor i ja smo preuzeli mandat na šest mjeseci te nakon analize poslovanja kompanije imamo zadatak da izradimo plan restrukturiranja preduzeća u narednih šest mjeseci. Plan restrukturiranja uključivat će sigurno, kako infrastrukturne programe, tako i restrukturiranje samog preduzeća - naveo je Mehić uz napomenu da on i članovi Nadzornog odbora dolaze iz realnog sektora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.