NavMenu

Narednog vikenda vakcinacija privrednika iz Crne Gore u Beogradu - Prijave preko PKCG

Izvor: eKapija Srijeda, 24.03.2021. 14:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Steven Cornfield/unsplash)Ilustracija
Privredna komora Srbije obezbijedila je za privrednike regiona 10.000 jedinica vakcine Astra Zeneka, rekao je predsjednik PKS Marko Čadež tokom sastanka sa ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojović.

Kako je istakao, vakcinacija će se odvijati na posebnim vakcinacionim punktovima u Beogradu narednog vikenda. Pozvao je crnogorske privrednike da svoje zaposlene prijave preko Privredne komore Crne Gore, kako bi ona dostavila podatke Privrednoj komori Srbije i uspješno omogućila vakcinaciju.

Čadež podsjetio je da je Srbija omogućila ulazak svim privrednicima u zemlju bez ikakve vrste testa, kako bi olakšala funkcionisanje ekonomije.

- U zavisnosti od toga iz koje zemlje dolaze, neki su dužni da urade određene testove u periodu od 24 časa od ulaska u zemlju. Crnogorski privrednici, kao i crnogorski građani uopšte, ulaze u Srbiju bez bilo kakve vrste zdravstvene provjere - rekao je Čadež.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zahvalila je na ovoj mogućnosti i pozvala privrednike iz Crne Gore, a posebno iz oblasti turizma, da iskoriste ovu priliku i vakcinišu se u Beogradu narednog vikenda.

Informisala je Čadeža o procesu nabavke vakcina i sprovođenju imunizacije u Crnoj Goriu i istakla da poznaje značaj Privredne komore Srbije u savladavanju zdravstvene krize u Srbiji.

- Crna Gora ne smije izgubiti još jednu turističku sezonu - rekla je Borovinić Bojović i dodala da će se zalagati da se ispune svi zdravstveni uslovi za što bolji rezultat naredne.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.