NavMenu

Beograd predlaže izmjenu Zakona o planiranju i izgradnji - Uvođenje obaveze investitora da priloži dokaz o kretanju građevinskog otpada

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.03.2021. 14:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Divlje deponije koje guše Beograd moramo da riješimo sistemski, a to znači izmjenu Zakona o planiranju i izgradnji, rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je dodao da je podnio inicijativu Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se izmijeni Zakon o planiranju i izgradnji i da se uvede obaveza investitora da prije dobijanja upotrebne dozvole priloži dokaz o kretanjiu građevinskog otpada.

- To praktično znači da će investitor morati da traži dokaz od kompanije koju je angažovao za odnošenje otpada da je građevinski otpad predat na deponiju koja je određena za tu namjenu - rekao je Vesić.

Prema njegovim riječima, na deponiji Vinča završava se fabrika za preradu građevinskog otpada koja će iz otpada prozivoditi materijal koji će se koristiti za izgradnju puteva, a odlukom Skupštine grada Beograda JKP Gradska čistoća je dobilo pravo da izgradi nove deponije za odlaganje zemlje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.