NavMenu

JP Nacionalni parkovi Crne Gore raspisuje novi konkurs za autentične suvenire

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.03.2021. 14:40
Komentari
Podeli
Durmitor (Foto: Teodora Brnjoš)Durmitor
Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore raspisaže novi konkurs za izradu idejnog rješenja autentičnog suvenira za nacionalne parkove i ulcinjsku Solanu.

Prvi konkurs koji je trajao od 10. februara do 1. marta poništen je jer nijedan prispjeli rad nije zadovoljio kriterijume konkursa - da bude autentičan, inovativan i sa umjetničkim i vizuelnim kvalitetom, te se ne bi u budućnosti mogao kategorisati kao ʼautentični suvenir NPCGʼ, navodi se na sajtu NPCG.

Za izradu idejnoh rešenja autentičnog suvenira za NP Durmitor, NP Lovćen, NP Biogradska gora, NP Skadarsko jezero, NP Prokletije i Park prirode Ulcinjska solana radove je poslalo jedanaest autora, ali je komisija procijenila da ne zadovoljavaju kriterijume.


- Novi konkurs tragaće za rješenjima proizvoda koji će imati upotrebnu vrijednost i svojim izgledom moći da zadovolji umjetničke i proizvodne standarde, odnosno da predstavlja proizvod namijenjen turističkoj promociji nacionalnih parkova i ulcinjske Solane, i ujedno da bude odraz njihove tradicije, prirodne i kulturne baštine - navode iz NPCG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.