NavMenu

Inflacija u februaru 0,5%

Izvor: eKapija Utorak, 16.03.2021. 15:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)Ilustracija
Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u februaru 2021. godine u odnosu na januar 2021. godine u prosjeku su više za 0,5%, saopštio je Monstat.

Potrošačke cijene u februaru 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su niže za 0,1%. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena goriva i maziva za motorna vozila, povrća, voća, cipela i ostale obuće, mlijeka, sira i jaja, ulja i masti i hljeba i žitarica.

Potrošačke cijene u periodu januar-februar 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su niže za 0,4%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u februaru 2021. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je rast cijena u grupama prevoz (1,5%), hrana i bezalkoholna pića (0,7%), ostala dobra i usluge (0,5%), zdravlje (0,3%), odjeća i obuća (0,1%), rekreacija i kultura (0,1%) i hoteli i restorani (0,1%).

S druge strane, pad cijena zabilježen je u grupi namještaj, oprema za domaćinstvo i rutinsko održavanje stana (-0,1%).

Cijene ostalih proizvoda i usluga nijesu se bitnije mijenjale, navodi se u saopštenju Monstata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.