NavMenu

Prosječna zarada u januaru 530 EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 10.03.2021. 14:33
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/blickpixel)
Prosječna zarada bez poreza i došrinosa u januaru 2021. iznosila je 530 EUR, saopšteno je iz Monstata. Kako je navedeno, prosječna bruto zarada iznosila je 791 EUR.

- Prosječna neto zarada u januaru je u odnosu na decembar 2020. godine zabilježila rast od 0,6%. U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna zarada bila je veća za 1,1% - navode iz Uprave za statistiku.

Statističari ističu da je, ako se ima u vidu da su potroščke cijene ujanuaru 2021. godine u odnosu na decembar 2020. godine zabilježile rast od 0,3%, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3%.

- Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa u januaru su u odnosu na prethodni mjesec zabilježile rast u sektorima građevinarstva 4,1%, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 4,1%, umjetnost zabava i rekreacija 2,9%, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 2,3%, te ostale uslužne djelatnosti 1,6% - stoji u saopštenju.

U sektorima snabdijevanja električnom energijom zabilježen je rast od 1,3% , trgovini na veliko i malo 1,3%, informisanja i komunikacija 1,1%, zdravstvena i socijalna zaštita 0,8%, obrazovanje 0,6%, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,4%, saobraćaj i skladištenje 0,2%, finansijske djelatnosti i osiguranje 0,2%, vađenje ruda i kamena 0,1%.

- Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa u januaru 2021. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sektorima prerađivačke industrije 8,5%, poslovanje sa nekretninama 3,1%, usluge smještaja i ishrane 2,3%, državna uprava 1% i snabdijevanje vodom i upravljanje otpadom 0,6% - zaključuju iz Monstata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.