NavMenu

CInMED izdao dozvolu za vakcinu kompanije AstraZeneca

Izvor: eKapija Srijeda, 10.03.2021. 11:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/torstensimon)Ilustracija
Institut za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) izdao je dozvolu za stavljanje u promet britanske vakcine AstraZeneca

- Institut za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) je 5. marta 2021. godine, na osnovu pozitivne ocjene kvaliteta, bezbjednosti i efikasnosti, izdao dozvole za stavljanje u promet vakcine AstraZeneca - saopšteno je.

Kako je navedeno, dozvole su izdate po ubrzanom postupku, u skladu sa Zakonom o ljekovima, budući da je vakcina 29. januara dobila dozvolu za stavljanje u promet u zemljama Evropske unije centralizovanim postupkom, a da je CInMED predata dokumentacija istovjetna onoj na osnovu koje je vakcina odobrena u EU.

- Vakcina kompanije AstraZeneca indikovana je za aktivnu imunizaciju zbog sprečavanja bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 kod osoba starosti 18 i više godina - navode iz CInMED-a.


Vakcina je namijenjena za intramuskularnu primjenu, a vakcinacija se izvodi u dvije faze.

- Sastavni djelovi dozvole za stavljanje u promet su odobreni sažetak karakteristika lijeka, i odobreno uputstvo za lijek i uslovi iz dozvole, koji su dostupni na internet stranici Instituta - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.